Cartell complet per al concert del 9 d’octubre d’Alzira

Un concert per celebrar la diada nacional valenciana: el concert del 9 d’octubre torna un any més a Alzira i serà el diumenge 8 d’octubre al Recinte Firal de la localitat. És ja un concert històric entre els joves valencians que sempre l’esperen amb entusiasme. Anteriorment el concert, que ha tingut com a fil conductor la promotora Pro21cultural, havia passat per València, Alboraia o Burjassot. El cartell d’enguany es ben sucós: ZOO, Auxili, Pupil·les, Mafalda i Tremenda Jauría (Montcada i Reixac, Barcelona). Les entrades ja es poden comprar en línia a Notikumi.com i les primeres mil es vendran a 5€.

Cartell del concert del 9 d'octubre d'Alzira

Els grups, un a un

Tots els grups confirmats són ben coneguts en l’escena. Gandia, Ontinyent, Alzira, València i Madrid quedaran representades en l’escenari el 8 d’octubre. ZOO començà amb un senzill per donar la benvinguda a l’estiu del 2014, ‘ESTIU’, mesos després publicà un exitós primer disc d’estudi, Tempestes vénen del Sud (PPF!, 2014) i no ha estat fins el març del 2017 que renovaren compilatori amb el llarga durada Raval (PPF!, 2017), encapçalat pel tema ‘El cap per avall‘.

El grup Auxili són reggae combatiu des d’Ontinyent. Viuen un moment àlgid en la seua carrera: els dos discos publicats, Dolç Atac (2013) i Instants Cremant (PPF!, 2016), i el senzill oficial del Festivern 2016-2017 són la matèria primera amb la qual oferiran el seu recital.

Des del cor de Madrid arriba Tremenda Jauría, sempre amb ganes de trencar esquemes i malucs. Amb una àmplia bateria de sonoritats tropicals, fan seus ritmes com la cúmbia, reggaeton, merengue i moombahton, un còctel festiu que s’uneix a un discurs genuïnament combatiu. A Alzira faran el darrer concert de la seua gira “Cuentas pendientes” un projecte que les ha dutes per tota la península i on han tocat per a un munt de col·lectius, festes populars autogestionades i alternatives, centres socials, gaztetxes, festivals, pobles, barris i ciutats. Son un dels noms claus de la nova escena musical a seguir.

La banda valenciana Mafalda s’aproxima quasi a la dècada en actiu. Fent reggaecore des del 2010 i amb tres discos publicats: Música BasuraNos deben una vidaLa última vez que te escucho (2016), tots tres els han portat per diferents festivals i sales del territori espanyol. El darrer és un treball composat per 15 temes i col·laboracions diverses: Carles Caselles (Smoking Souls), Mars (Habeas Corpus), Bitxo Malo (Dremen) i l’argentina Sara Hebe, veu del seu senzill d’avançament, ‘La Llorona’. Amb versos dedicats als marginats de la societat, al col·lectiu LGBT, el feminisme, la pobresa i carrega dur contra el capitalisme i fexisme de l’Estat Espanyol.

El grup Pupil·les jugarà a casa. El gener de 2017 llançaren Les silenciades (2017), un disc produït i gravat als Atomic Studio, capitanejat per Mark Dasousa. Bases enganxifoses i reggaetoneres i lletres adreçades especialment al col·lectiu femení. Natàlia i Mireia, junt amb el seu discjòquei de capçalera, DJ-Rule, animen a les dones a estimar-se amb temes com ‘Estima’t‘. Un disc engrescador, a la vegada que reivindicatiu i feminista.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €