Motius per a eixir al carrer a demanar un finançament just

Manifestació per un finançament justEl pròxim dissabte 18 de novembre, a les 18 hores, a Guillem de Castro (València), tindrà lloc una manifestació que, segons s’espera, serà històrica. Institucions públiques, partits polítics (a excepció del PP), sindicats, comités d’empresa, patronal i diferents col·lectius del País Valencià s’han adherit a la convocatòria per a la mobilització baix el lema: «Per un finançament just».

Signem per un finançament just

A més, milers de persones també han subscrit un manifest al qual es pot sumar tota la ciutadania. Es pot signar a títol individual o en nom d’algun col·lectiu o entitat. Tresdeu Media ho ha fet perquè, amb les xifres a la mà, sobren els motius per a denunciar el maltracte i la discriminació que el País Valencià està rebent per part de l’estat espanyol. Aquest vídeo del compte de Facebook Agenda Valenciana ho explica a la perfecció:

Reivindicacions de la manifestació

Un finançament just

El manifest demana «una reforma immediata del sistema de finançament que establisca un nou model amb recursos suficients i repartits equitativament entre totes les autonomies, que possibilite als valencians i a les valencianes tenir uns serveis públics fonamentals dignes i exercir les nostres competències pròpies. Una reforma perquè mai més hi haja ciutadania discriminada solament pel fet de pertànyer a un territori». En aquest gràfic publicat per Las Provincias es veu clarament quina posició ocupa el País Valencià en finançament per càpita. Una situació encara més greu si es té en compte que som dels territoris que més aportem al pot, tot i que la renda per càpita mitjana dels valencians és dotze punts inferior a la de la resta de l’Estat.

Per un finançament just

Infografia el·laborada per Las Provincias

Compensació del dèficit inversor

Així mateix, el manifest també demana «el reconeixement dels dèficits de finançament acumulats directament pel mal funcionament dels diferents sistemes de finançament, i l’establiment de mecanismes de compensació perquè el nou model no nasca llastrat per la injustícia diferida dels anteriors».

Totes aquestes mancances en inversió han provocat que actualment el País Valencià no tinga les infraestructures que mereix. Educació, sanitat i transports podrien són pilars bàsics de qualsevol societat, i en la valenciana podrien ser molt més forts amb un finançament just.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €