L’art de Dulk et deixarà amb la boca oberta

Des del seu estudi del Cabanyal, l’artista valencià Dulk treballa a hores d’ara preparant l’exposició individual que tindrà lloc al desembre a Los Angeles. Però qui és Dulk i per què exposa el seu art a Los Angeles?

Dulk és el pseudònim artístic d’Antonio Segura Donat, un ontinyentí establert a la “capi”. Dulk és també la signatura amb la qual posa la guinda als seus murals de carrer i il·lustracions. S’ha recorregut mig món mostrant el seu art, Luxemburg, Itàlia, Polònia, Alemanya, Finlàndia, Canadà, Estats Units… Són sols alguns dels països on et pots trobar l’art urbà de Dulk.

Dulk

Mural a Roma

El seu art és pràcticament inclassificable encara que crítics i redactors s’entesten en qualificar la seua obra amb adjectius com bizarro, neosurrealista, pop, retorçat, tenebrós… Els adjectius els deixem per a vosaltres.

Dulk

“Bipolar” 2014. Mural a la UPV

El que no tenim dubte és a afirmar objectivament que es tracta d’un art meticulós, detallista i imaginatiu. On els animals i la natura tenen un espai protagonista reservat. És un amant dels animals des de menut, sobretot dels ocells. I de manera que ha anat fent-se major, no ha perdut l’oportunitat de viatjar per tot el món per veure en viu infinitat d’espècies animals. Com el propi Dulk comenta, les seues obres representen la visió més surrealista de les seus experiències. Li apassiona el món dels somnis i la imaginació i veure com es mesclen amb conceptes reals.

Té una gran experiència i un impressionant catàleg de murals al carrer. Podem veure el seu art urbà disseminat per infinitat de ciutats del món, com per exemple també a València. Però cada vegada li agrada més treballar a l’estudi. L’estudi li permet treballar amb més comoditat i de manera més metòdica i dedicada. Encara que mai abandonarà l’art de carrer.

Dulk

Fox & Crow. Valencia

Pel que fa al treball d’estudi, Dulk té al seu portafolis portades de discos, etiquetes de pots de quètxup, animació cinematogràfica, disseny de sabatilles… També li agrada molt l’escultura feta a mà en la seua totalitat, i com és habitual en ell, talla figures plenes de detall amb un acabat excepcional.

A banda, també ha estat dissenyant roba per a una proveïdora d’un gran grup tèxtil i dissenyant personatges i escenaris en dos pel·lícules d’animació. Una ja estrenada amb el títol Un día vi 10.000 elefantes i l’altra en postproducció.

Exposicions de Dulk

A hores d’ara, a més de l’exposició a Los Angeles, té dues exposicions col·lectives més als Estats Units (Portland i Hawaii) i una altra a Austràlia. Però no cal anar-se’n tan lluny. Fins el 16 de febrer, ací a València, Dulk participa a una exposició col·lectiva a la galeria Plastic Murs (Carrer Dénia, 45), amb entrada gratuïta. També té un llibre publicat on recull gran part de la seua obra.

Dulk

“Peddlers” 2017 40x70cm. Acrílic en fusta

 

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €