3 propostes feministes per divertir-se i conscienciar

Des de Tresdeu et convidem a que faces una reflexió sobre com gastes el teu temps d’esbarjo. Està clar que el sols gastar en evadir-te, entretindre’t i buidar la ment dels estudis i treball. Però mai està de més un poc de conscienciació alhora que t’entretens. És per açò que et presentem tres propostes feministes per divertir-te al mateix temps que prens consciència sobre el paper de la dona al llarg de la història i l’actualitat.

Feminismos reunidos

La campanya de micromecenatge que van dur endavant el programa radiofònic Sangre fucsia va superar totes les expectatives. De 4.000 euros que planejaven recaptar per traure a la llum el projecte, van aconseguir més de 70.000. Feminismos reunidos és un joc de taula de preguntes i respostes que posa a prova els teus coneixements sobre pensament i pràctica feminista, història de les dones, diversitat sexual, cultura en femení, activisme, etc.

Tres propostes feministesNo importa el teu nivell acadèmic, quants punts tingues al teu carnet d’activista ni la tendència feminista amb la que més t’identifiques. El més important és aprendre i divertir-te amb aquest joc a l’estil Trivial Pursuit amb 1.200 preguntes englobades en sis categories. A més, cada categoria ve representada per una dona clau en eixe camp.

  1. Acadèmia – Simone de Beauvoir: grans referents teòrics d’ahir i d’avui
  2. Carrer – Angela Davis: moviments socials i activisme, també a Internet
  3. Cossos – Judith Butler: sexualitat, salut, LGTBQ i transfeminismes
  4. Cultura – Frida Kahlo: aportacions femenines i feministes a la història de la literatura, música, belles arts, cinema, etc.
  5. Drets – Olympe de Gouges: avenços en matèria de drets (avortament, divorci, vot…), política institucional, convencions i legislació internacional
  6. HerstoryValentina Tereshkova: sabies que la història està plena de dones que fan coses?

Femiquiz

Tres propostes feministesCulpables de todo és una iniciativa ubicada a València que aporta noves propostes d’entreteniment i oci experimental. Amb l’apel·latiu de cultubares aporten diversos tipus de concursos cada quinze dies o setmanalment. Entre aquestes propostes es troba el Femiquiz, un concurs feminista on hauràs de demostrar en quatre rondes els teus coneixements en la matèria. Hi hauran diversos camps com el cinema, televisió, art, història… però sempre en relació amb l’activitat feminista. Sense oblidar que el el més important és divertir-se però en clau reivindicativa.

El passat 24 de gener es van proposar aquest concurs de preguntes a la cafeteria La Gramola de Benimaclet. La participació era mixta i costava 3 euros amb dret a consumició. L’organització va posar a prova la saviesa de les concursants amb aquestes preguntes sempre en clau feminista.

Des de Culpables de todo ens asseguren que tornaran a fer el Femiquiz, a més d’altres com el ConcurSong, ConcurFilm o ConcurMix. Deureu de prestar atenció al seu Facebook.

La Rossa: Llibres en femení

I no se n’anem de Benimaclet per visitar la Llibreria La Rossa. Es tracta d’una llibreria especialitzada en dones autores i en llibres en femení. Segons asseguren des de La Rossa, l’autora que busques la trobaràs allí. I no sols de venen llibres, l’activitat de La Rossa va més enllà. Sense anar més lluny el passat dissabte l’escriptora Itziar Sistiaga va impartir un Taller d’Escriptura Creativa i són constants les presentacions de llibres creats per autores i també protagonitzats.

Per exemple, el pròxim dijous 1 a les 19:00 hores, Elvira Sanjuan presentarà els materials didàctics per a l’ESO elaborat pel grup KLIAS en la Biblioteca de la Dona. A més, el següent dijous dia 8 també a les 19:00 hi haurà el club de lectura de “La Casa del Compás de Oro” on assistirà la pròpia autora, Begoña Valero.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €