Cartell “de proximitat” al festival VESOS 2018

Un cartell ple de productes de proximitat protagonitza el festival VESOS 2018. El 100% de les bandes i artistes que figuren al cartell són valencianes, cosa que concorda a la perfecció amb l’esperit del festival.  VESOS és l’acrònim de València Escena SOStenible, i té com objectiu promoure la cultura de proximitat, a banda de la sostenibilitat. Està organitzat per l’associació cultural N Flotante, i tindrà lloc els pròxims 4, 5 i 6 de maig a Las Naves de València, amb l’entrada lliure.

El Cartell

VesosCom a principal atractiu del VESOS trobem un elaborat cartell amb bandes de tots els estils amb un nexe comú. Totes són valencianes i l’objectiu és que puguen convergir i crear projectes comuns, emmarcats dins de la idea de sostenibilitat del festival. Els concerts es tornaran en dos espais, l’auditori i el pati gran.

La música començarà el divendres a les 20:30 hores amb el concert de Julio Bustamante (pop, rock, folk). Les següents actuacions tindran lloc amb una hora de diferència alternant els escenaris. D’aquesta manera podrem veure consecutivament a The X (electro, rock, pop, dub, ambient, reggae, electrònica), No More Knobs (electrònica, rock, ambient, espacial, drum’n’bass) i Mueveloreina (electrònica, trap, tropical).

El dissabte comença més prompte la música. A les 14:30 ja estarà Gilbertástico (rock simfònic, electrònica) sobre l’escenari del pati gran. Fins les 17:00 no tindrem la següent actuació a càrrec de Nomera (metal, post, progressiu, core, death), i ja després s’alteraran amb l’auditori amb diferència d’una hora la resta del cartell. Linqae (indie-rock electrònic), Fru Katinka (pop, electrònica, hip-hop), Doctor Lobo (pop rock èpic), Geografies (rock, pop), AFFKT (house, techno) i Jupiter Lion (rock, electrònica).

La xicalla també podrà gaudir de música, ja que VESOS compta a un espai infantil anomenat Vesets. Gigatrín (versió infantil del grup heavy Gigatrón) tocarà el dissabte al es 13:00 hores i Femme Fractal farà la seua actuació el diumenge a les 12:30 hores.

Més coses

Ja hem parlat de Vesets, un mini festival dins de VESOS. A banda dels concerts esmentats, hi haurà un conjunt d’activitats variades, com per exemple un taller de contenidors de reciclatge i taller de percussió amb materials reciclats.

Hi hauran interessants activitats relacionades amb la cultura, la sostenibilitat i la gastronomia de proximitat. Una d’aquestes activitats serà un itinerari artístic en bicicleta. VESOS, junt amb València Ciutat Amable, Bicifest València i ZEDRE han organitzat aquesta cicloruta artística. L’encontre serà el dissabte 5 de maig a les 10:00 hores a l’IVAM. Es recorreran llocs com el Centre del Carme, els jardins del Túria, la Plaça del Cedre i la Fábrica de Hielo. L’última parada serà el festival VESOS on hi haurà instal·lada l’exposició Eco-Artist València 2018.

Eco-Artist València 2018 és una novetat de l’edició d’enguany. Un concurs per donar suport a iniciatives

Vesos

Blue Parker, motxilles i bosses fetes a mà

artístiques relacionades amb sostenibilitat. El premi ha estat per a Réplica d’Art al Quadrat, una proposta artística de fotografia i vídeo, basada en el joc de les 7 diferències. A l’exposició es comparen productes ecològics, locals i de proximitat amb productes de producció intensiva.

També destaca el Slow Fashion Market, un espai dedicat a la moda de consum responsable tant en roba com complements. Hi trobareu marques valencianes i altres de fora del País Valencià, seleccionades per treballar amb criteris de sostenibilitat.

Programació

Podeu consultar tota la programació a la web del festival, punxant al següent enllaç. Ací teniu un xicotet resum:

COL·LOQUIS / DEBATS

 • Mites i realitats sobre el canvi climàtic
 • Segon diàleg de la transició energètica “Transició energètica: ciutat i ciutadania”
 • Què és la moda sostenible?

EXPOSICIONS I POESIA

 • Exposició artística d’humor gràfic per La Ballena Blanca “El Canvi Climàtic no té gràcia”
 • Exposició “Réplica” d’Art al Quadrat (1r premi Eco-Artis València 2018)
 • Instal·lació i acció artística “Herbari Urbano” de Marco Ranieri (1r accèssit)
 • “Spoken Eco”, poesia participativa amb Poetas del montón (2n accèssit)

PROJECCIONS I TALLERS

 • Projecció del documental Rodando por el clima per La Cosecha Producción Audiovisual
 • Taller de Moda Circular
 • Taller Canviclimatòmetre

ALTRES ACTIVITATS

 • “Xarrades”: presentació de projectes sostenibles en format reduït
 • Ens n’anem al VESOS en Bus amb EMT València i amb el recital de poesia col·laborativa de Poetas del Montón

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
26%
7
DIES
115,00 €
aconseguit de 450,00 €