5 propostes musicals diferents allunyades del mainstream

Aquest cap de setmana tenim arreu del País Valencià diversos festivals amb un toc diferent. I és que la casualitat ha volgut que coincidisquen en dies i hores 5 propostes musicals on el mainstream està fora de protagonisme. Festivals allunyats de les tendències actuals influenciades pel mestissatge, el ritmes urbans i electrònics. L’única mala notícia és que hauràs d’escollir perquè coincideixen en dies i horaris. Obri l’agenda i comprova a quina pots arribar.

Festival MiL

Després de l’èpica festa de la inauguració que van tindre lloc la setmana passada, demà comencen els concerts pròpiament dits del festival de Xàtiva. Pau Alabajos i Alidé Sans oferiran dissabte els seus concerts al Gran Teatre de la capital de la Costera. El cantautor de Torrent arriba al MiL immers en la gira amb el seu nou disc Ciutat a cau d’orella, un homenatge musicat al poeta Vicent Andrés Estellés. Per la seua part, l’artista aranesa, amb un electro-acústic amb acordió diatònic i guitarra, presentarà el seu treball Henerècla. Queden poques entrades així que dona’t pressa i aconsegueix la teua visitant aquest enllaç.

cançó d'autor

Cant al Ras

El poble de Massalfassar reuneix a un mateix escenari figures emergents i d’altres consolidades de la música folk i tradicional valencià. La Plaça de l’Església de la localitat de l’Horta Nord acollirà aquesta festival que ja va per la 22a edició. Cant al Ras és un festival amb l’escenari obert a cantautors i cantautores, cantadors i cantadores, grups de música folk i música tradicional.

Entre les figures d’enguany trobem a Els Jóvens, la gran revelació de 2018 segons coincideixen les veus especialitzades. A més, Cant al Ras comptarà amb la  inestimable presència de Pep Gimeno, Botifarra amb Ahmed Touzani. Completen el cartell Tocaet, Canta Canalla, Marta Margaix, Xavier de Bétera, Trompa i Fil, Urbàlia Rurana, La Romàntica del Saladar, la rondalla del Grup de Danses de Quart amb Fernando el Ratllat i l’Escola de Cant d’Estil del Puig. Organitzat pels Dimonis de Massalfassar i l’Associació TRAMÚS. El festival donarà començ a les 22:30 hores de demà dissabte dia 19.

Horta Nord Folk

No deixem l’Horta Nord per viatjar a la localitat de Rocafort. El Festival l’Horta Nord Folk ja va per la seua 7a edició, i parteix d’una principal idea:la integració de diferents cultures a través de la música. Aposta per estils musicals minoritaris, sobretot el folk. L’edició de 2018 començarà hui mateix, al claustre de l’església de Sant Sebastià amb Alberto Montero. El del Port de Sagunt presenta La Catedral Sumergida, un disc que es mou entre el folk i la psicodèlia.

El dissabte serà el torn d’Elemotho i Alex Rocks en format showcase. Elemotho és un músic namibià que mescla les seues arrels d’Àfrica del Sud-oest amb folk, jazz i reggae. Per la seua banda Alex Rocks és un músic i productor madrileny que sorprendrà als assistents amb la seua música negra d’estil jazz, soul, latin, afro beats, hip-hop…

Bicifest València

Els Jardins del Túria, concretament al tram entre els ponts de l’Exposició i de les Flors acollirà el II Bicifest València. Una fira d’exposicions i activitats per a totes les edats, dins del context de la bici i la mobilitat sostenible. Com no podia ser d’altra manera també hi hauran concerts on la música tradicional, folk i d’autor prendran protagonisme. El dissabte per la vesprada fins les 20:00 hi haurà concerts de dolçainers i tabalers, de les bandes de jazz-fussió Pool Jazz, Dixie Jumble i el pop de Sempere. A les 20:30 serà el torn de La Dinamo, una banda catalana que toca en bicicleta. Sí, tal i com llegiu, és una formació única sobre rodes que mescla groove, funk i acid-jazz. La Dinamo actuaran a La Benificència.

Ja en diumenge a la vesprada, i també fins les 20:00 serà el torn de Lulú y los Tigretones i Mr. Perfumme. Els primers amb el seu repertori de versions amb un estil pop, rock i gipsy i els segons amb la seua aposta delirant que es mou entre el cabaret, el rock i el swing. Acabarà la jornada amb Concerts de Poesia.

Pops Marítims

Tal i com varem anunciar fa un parell de dies hui comença la II Edició del Pops Marítims a València. Trencaran hui el gel a partir de les 20:00 hores Júlia, Pony Bravo i Bigott, per eixe ordre. Demà serà el torn de Jordi Lanuza, Anari, El Petit de Cal Eril, Dorian Wood, North State i We are not Brothers. Descobreix tots els detalls del festival a l’article que els vam dedicar.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €