3 esdeveniments feministes per al mes de juny

Ens agradaria arribar a un punt en que no calguera informar especialment sobre esdeveniments feministes. Però de moment és necessari i cal donar suport i promocionar aquest tipus d’iniciatives. Des de Tresdeu vos recomanem 3 esdeveniments que tindran lloc al País Valencià, concretament dos a València i un Castelló. Art, música, xarrades, tallers, exposicions… tot en clau feminista.

Tremenda Fem Fest – Castelló

Castelló serà la seu de la 3a edició del Tremenda Fem Fest el proper 16 de juny. Dos espais, La Verduleria i La Burbuja es dividiran per acollir tot tipus d’activitats de caràcter reivindicatiu i feminista. Música, taller de so i il·luminació, teatre, trobada Fem Xarxa, espai infantil, mini-fira… Un festival que naix amb una clara sèrie de reptes i objectius. Construir espais de seguretat, conquerir l’espai públic i donar alternatives d’oci, potenciar la sororitat, per teixir xarxa, per construir aliances i fer manada.

A les 11:00 hores, al centre social autogestionat La Verduleria donaran començ les activitats amb un taller no mixte de sonorització i il·luminació. A les 13 hores, serà el torn del teatre amb l’obra per a totes les edats Barbuda. Una vegada dinada la paella vegana, es presentarà Fem Xarxa i es farà una xarrada amb Entitats. Es farà un segon passe de teatre a les 18:30 i a les 19 hi haurà una cobla feminista “La Princesa del Midi” de la mà d’Angustias. Durant tot el dia hi haurà mini-fira feminista i espai infantil.

Ja a les 23 hores, a la Sala Burbuja i per 5 euros tindrem les actuacions de Càndides, Pelícana, Mendra, Penkoletas Sisters i Tremendes Selekters. Les hienes són la imatge del Tremenda Fest, matriarcals i cooperants pel bé comú, amb un clítoris gegant. Una bonica metàfora allunyada dels mites de covards, traïdorenques i carronyeres.

I Congrés Internacional Atenea – Universitat Politècnica de València

Entre el 26 i el 29 de juny la Universitat Politècnia de València allotja aquesta trobada internacional per a dones professionals estudiants i investigadores en àrees tecnològiques i artístiques. Tres dies replets de taules rodones, tallers, chatroom, networking, concerts, exposicions, performances, i projecció de documentals.

L’objectiu principal d’Atenea és crear una zona de trobada on es fomente la figura de dones professionals artistes i es promoga la creació de projectes interdisciplinars. A més, també es pretén promoure el pensament crític al voltant de la situació del es dones en àrees creatives amb desenvolupament tecnològic. En definitiva donar suport a les dones en aquestes àrees tècniques i artístiques a través del col·laboracionisme i la interdisciplinarietat.

Totes les activitats són obertes i gratuïtes excepte les xerrades i tallers on necessites inscriure’t i abonar la quota. A la imatge teniu tota la informació, si voleu completar-la només haveu de visitar la pàgina de Facebook d’Atenea.

Micaela Chalmeta Big Band – Palau de la Música (València)

El 27 de juny tindrà lloc el concert de la Micaela Chalmeta Big Band. El concert pertany al 22é Festival de Jazz del Palau de la Música de València. És una big band únicament constituïda per dones i oferiran un concert que es mourà entre el funky, el jazz i el soul. El concert serà gratuït als Jardins del Palau, a partir de les 21:30 hores. Naix de la demanda de visibilització del col·lectiu de dones músics.

Micaela Chalmeta, també coneguda com a Amparo Martí, fou una cooperativista, socialista i feminista, la qual alguns historiadors situen el seu naixement a València.

*Bonus Track* Tintas Amigas – Las Naves (València)

Des del passat divendres fins el 7 de juliol teniu l’exposició anomenada Tintas Amigas. Las Naves acull aquesta esdeveniment emmarcat dins del Festival Tenderete. Serigrafies, gravats i neons d’artistes com Máquina Total, October Press, Entramados, La miliciana, Turbina Magia, Print in filed, Carlos G.O.D., Children of Corita, Olaf i Elias Taño.  També artistes internacionals com Le Dernier Cri, Strane Dizioni, Oficina Arara, Atelier McClane, Phileas Dog o Sarcófaga, entre altres.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €