El Top-10 dels festivals de música de Catalunya

Arriba el gruix de festivals musicals estiuencs i després de repassar els del País Valencià, és el torn de parlar dels de Catalunya. A continuació passem a recomanar-vos els 10 festivals que celebren més enllà del Sénia que més ens agraden a la redacció de Tresdeu. Fem un repàs a les últimes novetats dels festivals catalans on veureu que l’esperit valencià també hi és present.

Nowa Reggae

 • Ubicació: Vilanova i la Geltrú (Garraf)
 • Data: 6 i 7 juliol

El Festival de música jamaicana de la platja de Vilanova i la Geltrú, s’anomena Nowa Reggae. En aquesta tretzena edició actuaran 16 formacions repartides en tres escenaris. L’artista ivorià Alpha Blondy és la gran aposta d’un festival que reivindica la igualtat. El cartell compta amb el mateix nombre d’artistes masculins i femenins. I ara, tenim actiu un sorteig de 3 abonaments al nostre Instagram, participa!

Clownia Festival

 • Ubicació: Sant Joan de les Abadesses (Ripollès)
 • Data: 28, 29, 30 juny i 1 juliol

5é aniversari d’aquest conte teixit i organitzat pels Txarango al seu poble natal. De fet és un homenatge als pobles petits on hem crescut. A través de la cultura, el Clownia pretén contribuir a la transformació de la societat. Des del 4 de maig, tots els abonaments estan venuts, però almenys tota la programació de dijous a la nit, la de divendres i dissabte al matí, tota la programació de diumenge i l’Espai Consciència estan oberts a tothom i són d’accés gratuït. De totes maneres pots entrar al seu Facebook on hi ha actiu un concurs per aconseguir una entrada doble.

Vida Festival

 • Ubicació: Vilanova i la Geltrú (Garraf)
 • Data: 28, 29, 30 juny i 1 juliol

També al seu 5é aniversari el Vida Festival amb molta presència internacional. Destaquen noms com Franz Ferdinand, St. Vincent, Iron & Wine, Los Planetas, Curtis Harding, Nick Mulvey i Joe Crepúsculo. A banda, també està l’espai VIDA Club. On se seguirà donant protagonisme a diferents DJs. Els abonaments i entrades els podeu trobar prement ací.

Rock Fest Barcelona

 • Ubicació: Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès)
 • Data: 5, 6 i 7 juliol

El Rock Fest Barcelona és el festival de rock i heavy metal per excel·lència. Aquest se celebra Parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet només vint minuts del centre de Barcelona. Si eres heavy aquest festival et vindrà com anell al dit, només has de veure els noms del cartell.

 

Canet Rock

 • Ubicació: Canet de Mar (Maresme)
 • Data: 7 juliol

El Canet Rock és un festival que va nàixer als anys 70 i va ha tornar el 2014. És per això que pretén ser un punt de trobada entre diferents generacions. També ha exhaurit les entrades, així que si vols anar-hi deuràs fer una gran tasca de recerca. Com podeu veure hi ha molta presència valenciana al cartell.

Cruïlla

 • Ubicació: Barcelona
 • Data: 12, 13 i 14 juliol

El Parc del Fòrum de Barcelona alberga el Festival Cruïlla. Prop de 40 actuacions en directe al llarg d’un cap de setmana d’estiu, repartides en diferents escenaris. Prement ací podeu comprar els abonaments o les entrades diàries. Com podeu veure hi ha actuacions per a tots els gustos i estils: rock, electrònica, indie, tropical, rumba…

Acampada Jove

Ubicació: Montblanc (Conca de Barberà)

Data: 19, 20 i 21 juliol

S’autodenomina el festival político-musical del jovent dels Països Catalans. Necessita cap tipus més de presentació? Des de 2009 se celebra a Montblanc i aquesta serà la la vint-i-tresena edició. Encara pots fer-te amb la teua entrada de d’aquest enllaç.

El Tingladu

Ubicació:

 • Vilanova i la Geltrú (Garraf)
 • Data: 19, 20, 21 i 22 juliol

Un altre festival a Vilanova i la Geltrú. El principal atractiu d’El Tingladu són els concerts gratuïts i oberts a tothom. Música en català, un espai familiar i reivindicatiu. També al cartell podeu veure gran presència valenciana.

Festiuet

 • Ubicació: Valls (Alt Camp)
 • Data: 10 i 11 agost

Segon edició del Festiuet. Música  reivindicativa i festiva i comptarà amb 20 artistes repartits en dos dies. De nou molta presència valenciana al cartell com podeu veure a la imatge. Al Facebook del festival podeu comprar les entrades.

Bioritme

 • Ubicació: Vilanova de Sau (Osona)
 • Data: 23, 24, 25 i 26 d’agost

Tota la informació sobre el Bioritme la trobaràs al següent article que vam escriure ja fa un temps.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
25%
9
DIES
112,00 €
aconseguit de 450,00 €