Notícies

Àfrica Juga, el projecte solidari per obrir una escola de pilota al Senegal

Redacció | 9 Juliol 2018

Un equip de 4 joves amants de l’esport i la comunicació ha encetat un projecte a Verkami anomenat Àfrica Juga. L’objectiu és obrir una escola de pilota valenciana al Senegal i deixar l’experiència immortalitzada en un documental. Des del respecte a la cultura i la realitat dels pobles senegalesos, el propòsit és fer arribar material de pilota de mà al màxim de xiquetes i xiquets. Així, a la vegada, es dona visibilitat internacional a l’esport valencià.

L’equip

L’equip està format per 4 joves decidits i amants de l’aventura per tal de traure endavant aquest projecte. Són:

  • Sacha Kruithof, esportista d’elit, pilotari professional i estudiant d’International Business a la Universitat de València. Tres vegades Campió d’Europa Sub-15, Sub-17 i Sub-19, i dues vegades Campió del Món. Coordinador del projecte.
  • Mar Sala, estudiant de comunicació i periodisme audiovisuals en la Universitat de Lleida. Viatgera insaciable. Coordinadora del projecte.
  • Josep Roig, esportista d’elit, pilotari professional i estudiant d’infermeria a la Universitat de València.
  • Aurora Muñoz, estudiant de publicitat en la UJI de Castelló i aficionada a la fotografia.
Afica Juga

Sacha i Mar coordinen el projecte

Més detalls

L’equip passarà la major part del temps a dos poblats del Senegal anomenats Toucar i Ndokh. Està previst que tot es desenvolupe al mes d’agost, entre el 10 i el 26, mentre que calculen que el documental s’estrenarà cap a final de 2018. Col·laboraran sobre el terreny amb CC ONG Ayuda al Desarrollo. Es tracta d’una organització que treballa per a la cooperació amb el desenvolupament social, econòmic i humanitari de les zones més pobres del món.

També hi col·labora en aquest projecte José Luis López, vicepresident de la fundació Adelante África. Es construiran xicotets murs i pistes per practicar el joc de pilota, una cosa que ajudarà a les economies locals amb la difusió d’un joc senzill i integrador.

Les aportacions que es facen al Verkami seran destinades a cobrir les despeses del projecte, és a dir, vols, material, producció del documental… Podeu ser mecenes del projecte des de 8 euros fins 500 a canvi d’originals recompenses materials i immaterials.

Sacha es convertirà així en ambaixador de la CIJB (Confederació Internacional de Pilota a Mà) per a l’Àfrica. El pilotari d’Orba (Marina Alta) va mostrar la seua il·lusió en aquest projecte i repte personal: «De totes les meues il·lusions amb aquest esport, la de donar suport la seva difusió a l’Àfrica em sembla la més satisfactòria. Si gràcies a la pilota portem alegria i conscienciem a la societat de la necessitat de donar suport als països més necessitats em sentiré molt satisfet».

Podeu seguir el projecte a totes les xarxes, Facebook, Twitter i Instagram.

*Foto extrata del Facebook d’Àfrica Juga

, , , , ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.