Àfrica Juga, el projecte solidari per obrir una escola de pilota al Senegal

Un equip de 4 joves amants de l’esport i la comunicació ha encetat un projecte a Verkami anomenat Àfrica Juga. L’objectiu és obrir una escola de pilota valenciana al Senegal i deixar l’experiència immortalitzada en un documental. Des del respecte a la cultura i la realitat dels pobles senegalesos, el propòsit és fer arribar material de pilota de mà al màxim de xiquetes i xiquets. Així, a la vegada, es dona visibilitat internacional a l’esport valencià.

L’equip

L’equip està format per 4 joves decidits i amants de l’aventura per tal de traure endavant aquest projecte. Són:

  • Sacha Kruithof, esportista d’elit, pilotari professional i estudiant d’International Business a la Universitat de València. Tres vegades Campió d’Europa Sub-15, Sub-17 i Sub-19, i dues vegades Campió del Món. Coordinador del projecte.
  • Mar Sala, estudiant de comunicació i periodisme audiovisuals en la Universitat de Lleida. Viatgera insaciable. Coordinadora del projecte.
  • Josep Roig, esportista d’elit, pilotari professional i estudiant d’infermeria a la Universitat de València.
  • Aurora Muñoz, estudiant de publicitat en la UJI de Castelló i aficionada a la fotografia.
Afica Juga

Sacha i Mar coordinen el projecte

Més detalls

L’equip passarà la major part del temps a dos poblats del Senegal anomenats Toucar i Ndokh. Està previst que tot es desenvolupe al mes d’agost, entre el 10 i el 26, mentre que calculen que el documental s’estrenarà cap a final de 2018. Col·laboraran sobre el terreny amb CC ONG Ayuda al Desarrollo. Es tracta d’una organització que treballa per a la cooperació amb el desenvolupament social, econòmic i humanitari de les zones més pobres del món.

També hi col·labora en aquest projecte José Luis López, vicepresident de la fundació Adelante África. Es construiran xicotets murs i pistes per practicar el joc de pilota, una cosa que ajudarà a les economies locals amb la difusió d’un joc senzill i integrador.

Les aportacions que es facen al Verkami seran destinades a cobrir les despeses del projecte, és a dir, vols, material, producció del documental… Podeu ser mecenes del projecte des de 8 euros fins 500 a canvi d’originals recompenses materials i immaterials.

Sacha es convertirà així en ambaixador de la CIJB (Confederació Internacional de Pilota a Mà) per a l’Àfrica. El pilotari d’Orba (Marina Alta) va mostrar la seua il·lusió en aquest projecte i repte personal: «De totes les meues il·lusions amb aquest esport, la de donar suport la seva difusió a l’Àfrica em sembla la més satisfactòria. Si gràcies a la pilota portem alegria i conscienciem a la societat de la necessitat de donar suport als països més necessitats em sentiré molt satisfet».

Podeu seguir el projecte a totes les xarxes, Facebook, Twitter i Instagram.

*Foto extrata del Facebook d’Àfrica Juga

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €