Els traços imaginatius de la il·lustradora valenciana Lalalimola

Tal vegada vos sonen els traços de la il·lustradora valenciana Lalalimola. Va ser l’encarregada de posar la imatge de l’anterior Fira del Llibre de València, al guanyar la Crida a Projectes. Hui parlarem més a fons del seu treball, una il·lustració caracteritzada per uns traços senzills però dinàmics i que conviden a deixar-se emportar per la imaginació.

Il·lustració completa de la Sala Ciutat de Barcelona

 

 

Sandra Navarro

Lalalimola és el pseudònim de Sandra Navarro. Va nàixer a València el 1984 i actualment viu i treballa a Barcelona. Segons confessa a una recent entrevista, el seu lloc favorit de València és Benimaclet. De fet va elaborar el passat 2017 la portada de la revista Benimaclet Entra. Va viure sis anys al barri i per a ella és la seua llar, un poble amb història, alegre i acollidor. On passat i futur es fusionen, conviuen i es retroalimenten.

Té les carreres de Publicitat i Belles Arts i ha treballat al sector de la publicitat i disseny gràfic abans de capbussar-se de ple a la seua vocació, la il·lustració. A més, també va treballar com a professora a la Universitat Politècnica de València.

A més de la Fira del Llibre de València, Sandra ha treballat per a editarioals internacionals, periòdics, revistes i agències de publicitat. La seua llista de clients inclou Penguin Random House, UNICEF, Santillana, Oxford University Press, APEX Experience Magazine, Süddeutsche Zeitung Magazin, El País,  Scoop Magazine, Specsavers, Ajuntament de Barcelona i molts més.

 

Foto d’Alejandro Pajares i Laura Tercero

 

 

El passat mes de maig va rebre el Premi Crítica Serra d’Or en la categoria de literatura infantil i juvenil. L’obra premiada va ser I aquí dins, qui hi ha? de Mar Benegas, la qual compta amb les seues il·lustracions. Es tracta d’un joc per a partir de 3 anys d’endevinar quins animals estrafolaris s’amaguen darrere les solapes del llibre.

Entre d’altre interessants projectes podeu veure el mural que té a la Sala Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest mural canvia dos vegades a l’any i ara podeu veure el de Lalalimola fins Festes de la Mercè.

Altell Il·lustrat de la Sala Ciutat de Barcelona

 

Obra

Defineix el seu estil com senzill, divertit, fresc i sincer. Té influències d’artistes gràfics de meitat de segle XX, el cartell francés i les estampes japoneses, tal i com ella indica a aquesta altra entrevista. També està influenciada per artistes com Joan Miró, Piet Mondriank, Alexander Calder, Sasek, Sempé, Cesc, Tomi Ungerer, Roger Duvoisin, Olle Eksell o Paul Rand. Destaca que la seua experiència al sector publicitari i disseny gràfic li ajuda a abordar els projectes des d’una perspectiva més àmplia.

Captura del seu Instagram @lalalimola

Sol treballar amb una paleta reduïda de colors, i els seus traços transmeten  sensibilitat i dinamisme. També li agrada aportar un toc d’humor i convida a imaginar històries amb els protagonistes de les seues il·lustracions. En altres paraules, Lalalimola convida a fer volar la imaginació amb traços directes i senzills.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €