Cactus, Inèrcia i la potent escena musical alcoiana a ‘València Califòrnia’

La furgoneta de Sénia i Nelo no para. La ruta d’anit de València Califòrnia va ser una combinació de naturalesa i indústria. El 3r capítol anomenat “Música de telers” endinsà al nostre públic a l‘àrea d’influència de la Mariola. El Comtat i l’Alcoià, a més d’una escapadeta a Bocairent (Vall d’Albaida) però també sota l’enxís de la serra. Entre muntanyes i fàbriques abandonades, el viatge d’anit gairebé circular, descobriran la música de telers que batega al cor de les comarques centrals. Podeu veure ja el capítol online en la web d’À Punt i com a esquer vos deixem l’espectacular actuació final amb la potent escena musical alcoiana.

1.9% d’audiència

L’emissió del 3r capítol de València Califòrnia va coincidir ahir amb el primer dia que es mesuraven les audiències d’À Punt. El mesurament realitzat per l’empresa Kantar Media, ha donat unes dades al programa d’1.9% de quota i 23.000 espectadors. La mitjana del canal va ser de 2.4%, uns resultats baixos però comprensibles tenint en compte el poc temps que porten les emissions. Des d’ací volem donar les gràcies a tota la gent que va aguantar fins ben entrada la mitjanit i va estar activa a les xarxes amb l’etiqueta #ValènciaCalifòrniaÀPunt.

Review

Un polígon de Muro a les faldes de la Mariola inicià ruta d’anit. Les tres principal potes del projecte Cactus (Mik Kelen, Eldemuro i Samantha) se’n pugen a la furgo i encara que “Melo” no ho tenia molt clar, acaben fent bona lliga. El majestuós paisatge de Bocairent ens rep acte seguit. Al pub Les Coves Nelo i Sénia es reuneixen amb l’artista Dulk, mentre The Dance Crashers els delecten amb una bonica actuació en directe. La localitat veïna de Banyeres no es podria concebre sense la influència de la Mariola i el Vinalopó. D’això i de la seua lluita com a bateria del grup Inèrcia, els parla Patri Montava.

I arriba el moment d’enfilar-se per sinuoses carreteres per arribar a la Font Roja, el paratge d’Alcoi. Neus Ferri, l’alcoiana llançada a la fama gràcies a un talent-show conversa amb Sénia i Nelo sobre la indústria musical i la seua experiència vital. I aquesta ja és l’últim contacte amb la natura del capítol. Donem camí a l’Alcoi post-industrial, sorollós i obrer. L’Alcoi d’Ovidi. L’art de José Antonio Picazo tindrà la seua importància a la fi del programa.

El pub L’Estudi és epicentre de la música a Alcoi. Allí mantenim conversa amb Las Víctimas Civiles, un projecte fora de la norma. Se’ns suma a la conversa Hugo Mas, amb qui recorrem els carrers de l’Alcoi llibertària.  I finalitzem aquest intens capítol amb l’actuació brutal dels We are not brothers amb les declamacions de Mas. Un final rodó, i un homenatge a les músiques d’Alcoi i la seua història.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €