Raons per poemitzar no en falten i Andreu Valor t’anima en ‘Poemitza’t’

El cantautor de Cocentaina Andreu Valor, després d’un parell de discos en directe, publica ara Poemitza’t (Bureo músiques). En una època en que el principal mitjà de transmissió de la poesia és la cançó, més que els llibres, l’imperatiu que gasta al títol Valor té molt de sentit. Per poemitzar-nos Valor ens proposa una llista de quinze poemes d’autores i autors, més o menys contemporanis, de tot el domini lingüístic català, fins i tot L’Alguer.

Alguns noms ben coneguts (Maria Mercè Marçal, Marc Granell, Pere Quart, Miguel Hernández) i alguns de poetes a penes coneguts, i en eixe punt rau el primer gran punt positiu del disc, treure la poesia dels quatre noms de sempre que monopolitzen, sense voler-ho que ells en pau descansen, les relacions cançó-poesia.

Açò, més un so que s’obre a més estils dels que li coneixíem fins ara a Valor, amb més detalls, pop, rock, fa de Poemitza’t el seu disc més rodó. Deia Gabriel Celaya i ho cantava Paco Ibáñez, «la poesía es una arma cargada de futuro». Un vers molt maig 1968. D’ençà la poesia viu eternament vora l’abisme, però raons per poemitzar no en falten i Andreu Valor ha copsat eixa necessitat.

Escolta el disc

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €