Et trobem una dotzena de raons per no perdre’t el Trovam! de Castelló

Com ja sabreu, entre el 8 i l’11 de novembre Castelló acull un gran festival anomenat Trovam! – Pro Weekend. Més de 40 actuacions entre bandes i solistes repartits per diversos espais de la capital de la Plana. L’Auditori, el Teatre Principal, la Plaça Major, la plaça de l’Hort dels Corders (Escenari À Punt) i el Pub Terra seran escenaris de concerts i altres activitats imperdibles. Al nostre parer, et passem a relatar 12 raons per no perdre’t el Trovam!

Dijous 8

La Borriana Big Band és una de les revelacions musicals valencianes de 2018. Una jove big-band dirigida per Juanjo Carratalà que ha botat a primera línia versionant clàssics de la música valenciana de tots els temps com “Camals mullats” o “Al vent”. A les 20:15 a la Sala Simfònica de l’Auditori, accés lliure.

Trovam

Borriana Big Band

Divendres 9

La cantautora catalana amb arrels irlandeses Núria Graham. Una de les veus més sol·licitades des que llançà el seu primer llarg durada en 2015, anomenat Bird Eyes. Si voleu veure una actuació propera, íntima de pop en anglés acudiu el divendres 9 a les 19:30 a la Sala Simfònica de l’auditori. Accés lliure.

El Trovam! serà una de les últimes oportunitats de veure  Belako en la seua gira actual. El quartet basc es troben en una extensa gira que els ha portat per tot l’Estat i part de l’estranger, gràcies al seu últim disc llançat enguany Render Me Numb, Trivial Violence. Influències new-wave i post-punk el divendres 9 a les 22:25 a la Sala Simfònica de l’Auditor. Accés lliure.

The Mani-las és la banda formada per la cantautora Maika Makovski amb Olaia Bloom i Mariana Pérez. Un power trio femení trepidant que destil·la energia pels quatre costats. Si aneu a l’Espai Cambra de l’Auditori, el divendres 9 a les 23:20, acabareu esgotades. Accés lliure.

Trovam

Maika Makovski

Dissabte 10

El dissabte 10 a les 14:00 a la plaça de l’Hort dels Corders serà el torn d’una exhibició de Muixerangues. L’exhibició es durà a terme després de la Junta general de la Federació Coordinadora de Muixerangues que també es farà al context del Trovam! Sense dubte, un espectacle digne de viure en directe.

El nostre crític musical Daniel Monfort ja ho deia d’ells. Els Jóvens ens cante les històries d’ara a la manera dels vells. Una agradable sorpresa entre crítica i públic sorgida aquest mateix any que dona la importància justa a la música tradicional. A les 18:00 hores a l’Escenari À Punt, no pots perdre’t aquesta actuació gratuïta.

Les 8 membres de Roba Estesa seguiran als Jóvens amb el seu “folk calentó”. Vingudes del Camp de Tarragona, enarboren la bandera del feminisme i també se centren en la música tradicional per crear directes molt festius. Impossible quedar-se quiet davant la seua música. A les 19:30 a l’Escenari À Punt.

Quasi paral·lelament, a les 20:00 hores Cactus obrirà els concerts a la Plaça Major també gratuïts. Si seguiu Tresdeu coneixereu sobradament la formació provinent de les Comarques Centrals.

Trovam!

Cactus

Després serà el torn de JazzWoman amb la quadrilla de Periferia Norte. Els ritmes urbans més descarats, el ritme, el ball i el rugir de Bagheera inundaran la Plaça Major de Castelló a partir de les 21:00 hores.

Acte seguit, els catalans Ebri Knight amb el seu rock-folk i la seua música de “Guerrilla” actuaran al mateix escenari a partir de les 22:10 hores. Es troben girant amb el seu últim disc anomenat Guerrilla.

I des de pràcticament l’estudi arriben Mafalda. La banda ha passat un estiu tancada als estudis donant els últims retocs al disc Palabras que forman caos i el Trovam! és un dels primers llocs on es dona al públic.

Trovam!

Mafalda

Per la seua part, a l’Espai Cambra de l’Auditori, tocarà l’històric cantautor valencià Julio Bustamante. Rock mediterrani des de fa més de 30 anys i més d’una dotzena de discos fem nostra la seua cançó “València no s’acaba mai”.

Horaris

Ací teniu a un colp d’ull tots els horaris del Trovam! Encara que vos recomanem entrar directament a aquest l’enllaç i picar sobre l’artista que voleu veure per si hi ha alguna errada.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
26%
55
DIES
115,00 €
aconseguit de 450,00 €