La Sessió Golfa de la ràdio d’À Punt amb Korah al capdavant

El passat dilluns dia 1 d’octubre va començar Sessió Golfa, un nou programa de la ràdio d’À Punt. El late night show radiofònic més desbaratat que pots trobar en valencià. El director i presentador és Carles Caparrós, també conegut com Korah, acompanyat de Tesa, Dario Muñoz i MissTagless. Cada nit de dilluns a dijous a les 23:00 hores teniu rialles garantides. Recomanat 100% just abans d’anar-se’n a dormir. Entrevistem Carles perquè ens conte un poc la dinàmica del programa.

Pregunta obligada. Com has acabat fent ràdio?

No tenia cap experiència prèvia, l’únic contacte que he tingut en ràdio són les poquetes entrevistes que m’han fet. Francino en La Ventana em va entrevistar, també a Catalunya Ràdio… i algunes emissores locals. Però a l’altra banda del micro mai. Ha sigut una persona que ha confiat en mi, ha pensat que jo podia fer-ho bé, s’ha arriscat i pareix que funciona. Almenys estem passant-s’ho molt bé, això sí!

Has tornat a treballar al doblatge?

El tema del doblatge el tinc apartat fa temps. He tingut un desencant amb el doblatge degut a que desapareguera Canal 9, desapareguera la feina i que portaren feina de Madrid i Barcelona ací més barata. S’havia de treballar ací a un preu molt inferior al que treballàvem. També he tingut algunes discrepàncies amb companys d’ací del sector precisament per aquestos temes. A més va haver una vaga a Madrid i ací va haver molts d’esquirols. Jo no vaig voler treballar i em varen fer la creu perquè vaig ser molt crític. En fi, no vull entrar en més detalls.

Tinc un estudi a casa, i faig molta locució a casa. Això em permet seleccionar prioritats, altres treballs que m’agraden més i em compensen econòmicament més que el doblatge com a tal. Per exemple, vaig fer una acció amb Netflix, una promoció per a les Falles.

Indica’m un poc com distribuïu els rols de Sessió Golfa

Jo sóc el director de Sessió Golfa, qui dona pas a tot. El conductor o presentador bàsicament. Sóc el que juga un poc amb el rol seriós de: «Moderació, per favor!». Però també se me’n va la pinça de manera natural i no ho puc evitar.

Després tenim Dario, amic meu des de fa més de 20 anys de la carrera de psicologia que està com una cabra i és de Cullera. Amb això t’ho dic tot. Quan li vaig telefonar per comboiar-lo per tot açò, li vaig dir que volia que fora ell mateix. I el que podeu escoltar és Dario, un tio molt divertit.

També tenim a Sílvia, Miss Tagless que també està com una cabra. No té pèls a la llengua i té eixa impulsivitat de la joventut i de la Marina i eixe valencià tan característic. És la millenial i es nota.

Tesa és la part bandarra, rapera, rockera, i a més llicenciada en la universitat de la vida. Molt divertida i molt boja també.

I el reporter de la nit que és Àlex Martínez. Altre que està com una cabra, no té vergonya ni la coneix. Està disposat a fer qualsevol cosa que a qualsevol altre li donaria vergonya.

Qui és el més golf@ del programa?

Jo diria que entre Sílvia i Tesa… les dos són molt golfes! Dario i jo no perquè ja tenim 40 anys. Dario té fills, jo tinc dos gossos com si foren fills i ja no estem per a golferies. Sense dubtes son elles les més golfes. I Àlex també.

Sessió Golfa

La Taula de Sessió Golfa

Quin funcionament té el programa?

Hi ha un parell o tres de seccions marcades però el cos del programa és la secció de la taula. A la taula estem parlant entre tots i desenvolupem el tema del dia. Els temes que tractem a mi me’ls donen. A setmana vista em diuen dilluns parlarem d’açò, dimarts d’açò altre, dimecres tal…

Però també tenim l’entrevista, que és una secció molt delimitada i la taula del cinema els dilluns. Una secció que està molt clara també és la del reporter de la nit, Àlex Martínez. Després anem clavant el que volem, així de clar!

Quins referents radiofònics tens? A qui t’agradaria semblar-te?

Ara mateixa no mencionar a Broncano sembla un delicte, però tampoc és un referent com a tal. No seria de veres dir que vulguem que Sessió Golfa es parega al que fa Broncano. Sessió Golfa és Sessió Golfa. També és de veres que jo tots els matins mentre desdejune em veig La Resistencia i m’agradaria tindre eixa agilitat que té. No sols ell, també Berto Romero, Buenafuente, Quequé, David Suárez, Dani Mateo… Tots eixos són els meus referents. Però déu ens lliure de fer el que fan ells!

Guió o improvisació?

Eixe és el tema! Hi ha un guió on tornar, per seguir una línia, però la majoria de coses que es diuen no estan al guió. Jo m’he assabentat ara que la improvisació es pot treballar, hi ha un mètode. I escolta, clavaré el nas ahí perquè vull millorar en eixe aspecte. Crec que la improvisació és un punt molt important. Tens ahí un regidor que et va dient i et va marcant, però hi ha moments en els quals has de tirar de tu mateix.

Als meus vídeos està tot guionitzat també i sempre he deixat de banda la improvisació. Al doblatge no hi ha res improvisat. Sempre he treballat amb un guió, sempre. Ara també, però hi ha moments en els quals em fan el senyal d’«enrolla’t» i ahí s’ha de tirar de mètode. Broncano i tota aquesta gent que et comentava, són molt ràpids però també tenen un equip darrere enorme.

Sessió Golfa

Carles Caparrós – KORAH

S’estem acostumant a veure programes de ràdio a YouTube. Podrem veure també els programes de Sessió Golfa?

M’agradaria, no ho hem plantejat com a idea a curt termini però sí que m’agradaria gravar-lo i que ens pogueren veure. Pel tema de mostrar com fem Sessió Golfa, tot el que hi ha darrere i la gent no veu. Per altra banda, per satisfer la curiositat de com es fa un programa.

 

Podeu seguir Sessió Golfa a totes les xarxes: Twitter, Facebook i Instagram.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
26%
6
DIES
115,00 €
aconseguit de 450,00 €