Cinema de la terreta, gratuït i a la fresca! Consulta la programació

Per quart any, Cinema de la Terreta torna a l’explanada de la Biblioteca Pública de València. Un projecte que busca impulsar i promocionar la producció cinematogràfica valenciana recent, apropant-la de manera gratuïta i en un lloc cèntric a l’audiència. Un cicle de pel·lícules que es desenvoluparà durant 5 divendres consecutius començant el proper 17 de maig.

M’esperaràs?

La programació comença el divendres 17 amb la comèdia M’esperaràs? (2017) dirigida per Carles Alberola. La història explica els embolics d’un professor valencià de mitjana edat i els seus dos millors amics quan planifiquen una cita a cegues per al primer.

Josep Renau, el arte en peligro

El divendres 24 de maig toca el torn del documental dirigit per Eva Vizcarra i Rafa Casañ. Josep Renau, el arte en peligro” (2017), nominat a 9 premis Goya. La cinta recull importants testimonis sobre la vida i obra d’aquest polifacètic artista valencià, figura cabdal en la introducció de les avantguardes artístiques a Espanya.

El desentierro

La nit del 31 de maig es projectarà El desentierro (2018), una aposta pel cinema noir amb gust localista. En la seua òpera prima, Nacho Ruipérez explica com la sobtada aparició d’una dona albanesa en un poble valencià fa que Jordi decidisca investigar el passat del seu pare Pau (Leonardo Sbaraglia), desaparegut fa 20 anys.

Experiment Stuka

El 7 de juny es podrà veure Experiment Stuka (2018), controvertit llargmetratge documental dirigit per José Andreu i Rafa Molés. La pel·lícula se centra en desvelar el que va passar al “Gernika de Castelló” a finals de 1938, quan un bombardeig de diversos dies va destruir els municipis d’Albocàsser, Benassal, Vilar de Canes i Ares del Maestrat.

Formentera Lady

Per tancar el cicle, el divendres 14 de juny es projectarà Formentera Lady (2018), primer llargmetratge de l’alcoià Pau Durà. Protagonitzada per José Sacristán, la pel·lícula aborda la trobada entre Samuel, un vell hippy que viu amb poc, i el seu nét de deu anys, que sobtadament queda al seu càrrec.

Totes les sessions comencen a les 21:30 hores amb la presentació de Santiago Barrachina acompanyat per part de l’equip o direcció de cada producció abans de donar inici a la projecció a les 22:00 hores.

Aquesta edició es porta a terme gràcies a la col·laboració de Rivendel Resta-bar, la Biblioteca Pública de València, l’Associació cultural Athikus i l’Institut Valencià de Cultura, i amb el patrocini de Cervesa Tyris.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €