El Festival MiL 2019 cantarà la diferència per la llibertat d’expressió

El Festival Música i Lletra, Xàtiva cançó d’autor (MiL), presentava fa uns dies el cartell per a l’edició d’enguany. Paco Ibañez, Mara Aranda, Miquel Gil, Clara Peya, Roger Mas, Carles Pastor i Anari són les veus que passaran pel Gran Teatre de Xàtiva durant el mes de maig. El MiL 2019 reivindica la llibertat d’expressió amb el lema «Jo cante a la diferència». El vers de Violeta Parra estarà acompanyat de la il·lustració d’Elías Taño. De fet, la foto de presentació es va fer davant un furgó de policia per denunciar la repressió en la cultura.

MiL 2019

Marga Landete, Elías Taño, Feliu Ventura i Alfred Boluda

Cartell equilibrat

En aquesta quarta edició, el festival ha buscat l’equilibri en diversos àmbits. Han volgut que grans noms de la cançó d’autor compartisquen cartell amb algunes de les noves veus més premiades. A més, com ja és marca de la casa, es proposen una gran varietat d’estils dins de la cançó d’autor. De la cançó denúncia clàssica al pop que flirteja amb l’electrònica fins al nostre folk més valencià. El festival també ofereix veus de tot l’estat en diverses llengües. També es manté inseparable de la defensa de les dones als escenaris que enguany queden tres a quatre.

A la festa de presentació del festival actuarà Dani Miquel, per a xiquets i no tant xiquets. També se celebrarà la final del MiL Descobreix: III certamen de Joves Cantautores/rs, que torna a repartir 2.700 euros en premis per a autors no editats. Consulta les bases picant aquest enllaç.

«El MiL és un festival públic que busca anar més enllà de les institucions. Volem que el públic participe de la cultura com a fet transformador, que la música et faça gaudir i pensar. Pretendre que la cultura o la música siga neutra, és convertir-la en cultura o música d’ascensor, o d’aparador.» – Alfred Boluda, regidor del Gran Teatre de Xàtiva. –

Jo cante la diferència

Cartell MiLL’edició d’enguany reivindica la defensa de la llibertat d’expressió en el món de la cultura amb el lema «Jo cante a la diferència». Es tracta d’un vers de la cantautora xilena Violeta Parra, i el cartell obra del muralista i il·lustrador establert a València Elías Taño.

Enguany, l’Institut Valencià de la Música també s’ha volgut sumar a l’organització del Festival. A més, el MiL continuarà garantint preus populars per al públic, i combatrà la precarietat del sector amb condicions laborals dignes per a tots els treballadors de la música. Sense deixar de banda la promoció de joves talents i mostrar  la música d’autor crítica. Tot això implicant la població en el festival amb el treball de diverses associacions i entitats socials de Xàtiva. Novetat d’aquesta edició és que els menors de 12 anys acompanyats tindran entrada gratuïta a tot el festival.

«El MiL és un festiva diferent, per això volem fer un crit d’alerta contra la intolerància, celebrar la diferència, cantar a la diferència i reivindicar el dret a la dissidència. Si no ho fem des de la cultura, qui ho farà?». – Feliu Ventura, músic i director artístic del festival -.

L’edició MiL 2019 constarà de 4 dies amb 8 grans concerts els divendres i dissabtes entre el 3 i l’11 de maig a la capital de la Costera.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €