31 dones tributaran als Beatles per reclamar visibilitat

La sala 16 Toneladas acollirà el pròxim divendres 17 de maig a les 22:30 el Women play Beatles, un concert solidari feminista tribut a la banda de Liverpool. Hi participaran músiques consolidades així com d’altres que estan començant amb projectes joves.

Women Play Beatles

Irene Gómez Fayos

Irene Gómez Fayos, a més de ser pianista cantant i saxofonista, ha sigut la impulsora d’aquesta iniciativa. “Les músiques valencianes volem gaudir de la visibilitat, el valor, el respecte i el reconeixement que mereixem tots els dies de l’any”, afirma la música.

Els beneficis que s’obtinguen aniran destinats a tres associacions diferents que lluiten pels drets de la dona al món de la música:

  • L’Asociación de Mujeres Creadoras de Música en España (AMCE) és l’unica associació professional de compositores del món. Representa els interessos de les dones en els principals gèneres de composició, que són el simfònic, l’audiovisual, el popular, el jazz, l’electrònic i el flamenc. El seu objectiu és donar suport activament a la música escrita per dones a l’estat espanyol.
  • Femirockers: un projecte socio-educatiu que aposta per crear espais de reflexió als festivals. Els seus objectius són: visibilitzar i reivindicar els referents musicals femenins, crear espais musicals lliures d’agressions masclistes mitjançant punts violeta, i apropar el feminisme al públiv a través de l’humor.
  • Tremenda Fem Fest. Enguany es celebrarà la IV edició d’aquest festival a Castelló, que té l’objectiu de compartir cultura underground a través de produccions artístiques de dones dissidents.

31 Women Play Beatles

Women play Beatles cartellAl concert participaran 31 dones d’edats, arrels i estils musicals diferents. Des de l’organització s’ha buscat que les participants no siguen només músiques consolidades al panorama musical valencià. També són de projectes musicals joves i amb varietat estilística.

Elles són May Ibáñez (Badlands), Olaya Alcázar, Mireia García, Aisha Bordas, Lizzy Lee (Los Fabulosos Blueshakers), Lore Chu (The Lighters), Irene Gómez, Carme Laguarda (Canta Canalla), Helena Feenstra (Vi Blau), Paloma Grueso (Innerlands, Yeswedoo), Silvia Pons, Vanessa Supertramp, Cris Baño, Iosune Noguera (Mantequilla Voladora), Maria López (Moonflower), Ana Zomeño, Sandra Ginés (Material Band), Leonor Goicoechea, Carmela Escriche (Carmela en Drama), Ana Sánchez (Irresponsables, Elen&Roseville), Nuria Bartolomé (NBS), Isa Monzó, Aline Garmune, Natha Lee García (Amy&Joe Band), Lia Petrucci, Amparo Durbán (Nana), Andrea Lluvia (Plastic Lucy), Myriam de la Torre, Helena Calabuig (Kuzu Cumbia), Paula Folch (Amazonians) i Patricia Vento (Headless Chickens, The Fires).

Les entrades anticipades costen 10€ i a taquilla 12€, però si no podeu assistir i voleu donar-li suport a la iniciativa vos animem a comprar una entrada de fila 0 per 5€.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €