Notícies

El 43% de la gent major de 55 anys demana ajuda tecnològica als fills

Redacció | 25 Juliol 2019

Per Tecnonews / AMIC

Prop del 40% dels majors de 55 anys del nostre país admet no tenir molts coneixements sobre tecnologia. I, no obstant això, el 49% considera que l’ús que fan de la tecnologia els fa sentir-se millor amb ells mateixos, amb major autonomia i, per tant, més lliures. Així mateix, el conegut fenomen FOMO (fear of missing out), és a dir, la por a quedar-se enrere, és bastant comuna en aquesta generació.

El 43% dels majors de 55 anys acudeixen als seus fills o a altres membres més joves de la família per a rebre suport informàtic en remot. No obstant això, mentre que a nivell mundial el 18% tira més en falta el suport tècnic dels seus fills que la seva companyia, a Espanya aquesta xifra és tan sols del 8%. Al nostre país, pagar a canvi d’ajuda tecnològica tampoc es porta. Mentre que la dada global mostra que, en el seu desig d’obtenir suport dels membres de la família, el 15% dels majors de 55 anys han arribat a utilitzar aquesta tècnica. A Espanya aquesta xifra es queda en el 9%.

Ciberseguretat

«Les generacions majors s’estan convertint en el punt feble de la nostra societat connectada. I la seva excessiva dependència dels membres més joves de la família no és una solució definitiva. És clar que es necessita una millor educació per a trencar aquest cercle viciós. Kaspersky es compromet a fomentar la conscienciació sobre ciberseguretat entre els majors de 55 anys. També a donar-los la confiança necessària per a dur a terme les seves activitats online sense necessitat d’ajuda». Explica Alfonso Ramírez, director general de Kaspersky Ibèria.

La majoria d’aquest col·lectiu a Espanya admet haver necessitat ajuda en els últims 12 mesos per a protegir un router, instal·lar una solució de ciberseguretat o combatre algun virus informàtic. Probablement, gràcies a aquesta ajuda, gairebé dos terços (62%) diu estar segur que tots els seus dispositius compten amb una protecció adequada i actualitzada.

«Els avanços tecnològics poden resultar aclaparadors per a les persones majors que sovint temen ser enganyats o estar exposats a les amenaces que comporten la tecnologia. Comptar amb el coneixement adequat pot ajudar-los al fet que sentin menys aclaparats», agrega Kathleen Saxton, fundadora de Psyched Global i psicoterapeuta.

, ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.