El LLUM FEST 2019 de Llíria tindrà un cartell íntegrament femení

LLUM FESTArriba el LLUM FEST 2019, 2a edició de Llíria Universal Music. Festival dedicat a les músiques del món i els ritmes ètnics que se celebra a la Vila Vella de Llíria (Camp de Túria), del 2 al 4 d’agost de 2019. En aquesta edició, el cartell té un marcat caràcter mestís amb la presència d’estils musicals que van des dels ritmes llatins de la salsa, la cúmbia o la rumba fins a les músiques balcàniques o el reggae.

A més, la 2a edició és “Special Women”, està dedicat a la dona. En aquest sentit, totes i cadascuna de les artistes que formen part de la totalitat de les bandes del cartell, estan integrades per dones. Chicas de la Habana, Las Hijas de la Cumbia, Maruja Limón, Takones Rumberos Social Club, Balkan Paradise Orchestra i Skankin’ Sisters.

Localitzat a la Plaça Trinquet Vell de Llíria, el LLUMFEST posa en valor la Vila Vella, barri medieval que va ser seu de la medina de Lyria, entre els segles IX i XII, i que encara compta amb l’urbanisme laberíntic de l’època andalusina amb carrers estrets i retorçats, atzucacs i xicotetes places.

Des del punt de vista artístic, LLUM FEST, aposta per una programació cuidada basada en les músiques d’arrel originàries de qualsevol part del planeta i una posada en escena avantguardista. D’aquesta manera, l’esdeveniment vol destacar el seu compromís social quant a la integració multi-cultural i la igualtat de gènere. Els concerts estan programats a les 23 hores i l’entrada és gratuïta.

Programació Divendres 2

El quintet de dones cubanes format a Madrid Chicas de la Habana  (Afro-cuban) compta amb un amplíssim repertori musical d’arrel afro-caribeny. En les seues actuacions, combinen diferents ritmes tradicionals llatins com el son, la guajira, el chachachá, el guaguancó, la rumba, el Bolero, la cúmbia, el
casino i la salsa amb altres tendències afroamericanes més globals com el funk, el rap, hip-hop i el pop.

Per la seua banda, Las Hijas de la Cumbia és el duo de discjòqueis valencianes format per Maca i Ale. Les seues sessions són rituals per a ballar on es combinen ritmes amb lletres conscients, socials i positives.

Programació Dissabte 3

Maruja Limón és un grup de dones que aposta per la música urbana barcelonina d’arrel flamenca i en clau de rumba catalana amb una gran varietat d’influències musicals que transiten entre els ritmes llatins com el son cubà o la Bossa-nova brasileira, la música mediterrània i el Pop.

També actuarà el col·lectiu valencià de dones discjòqueis Takones Rumberos Social Club, que naix amb l’objectiu de fusionar la rumba, el rock i el folklore en un còctel musical per als amants de la música mestissa. A més de música, comparteixen art, cultura i solidaritat com a eines per a difondre la seua
filosofia.

Programació Diumenge 4

Diumenge serà el torn de Balkan Paradise Orchestra, la fanfàrria de músiques d’arrel popular en clau balcànica integrada per onze instrumentistes. La BPO es va crear a Barcelona i s’ha convertit en una formació inusual i trencadora que ha aportat un aire fresc i alegre al panorama de les fanfàrries. En els seus directes fusionen diversos gèneres musicals d’arrel popular.

Tancaran el festival les valencianes Skankin’ Sisters. El trio vocal femení apassionat pels ritmes jamaicans amb referències de la música afroamericana com el fung o el reggae. Les acompanya Maca de Las Hijas de la Cumbia.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €