Mentireta d’estiu per Lluís Mosquera

Lluís Mosquera

Lluís Mosquera és poeta, dramaturg, compositor i col·laborador televisiu

No sé per què sucàvem les rosquilletes amb el granissat de llima, però els meus records d’estiu fan sabor a això: a granissat de llima. Serà que les mares a l’estiu sols compren rosquilletes i granissat de llima, ens agrade o no. És més, jo n’estic quasi segur que a mi no m’agradava, però era la única opció (ara ja sí que m’agrada, perquè fer-se major és menjar de tot). Nadàvem a la bassa sense mirar si hi havia borró, i feia olor a hort i ens picaven les vespes i una volta fent el fava em vaig pegar un esvaró. Però berenàvem rosquilletes amb granissat de llima, i això… ho curava tot.

Berenàvem rosquilletes amb granissat de llima, i això… ho curava tot.

Amb el temps el granissat seguia, però canviàrem les rosquilletes pel café licor. I així, de mentireta en mentireta passàvem l’agost… El Viña aquell any fou a Paiporta, per alguna raó. Teníem divuit anys, la L al cotxe i el cap a Benlloc. O a Benicàssim. O a una orquestra a Aielo. O a les festes de Benifaió. Crec que tinguérem divuit anys fins que complirem vint-i-tres, com a mínim.

El cas és que un dia de sobte i sense saber ben bé perquè, ens haguérem de fer responsables. Ja no teníem exàmens de res (a mi la prosa encara em rima i la seguisc suspenent). Ara alguns vivim lluny i tenim totes molta feina per fer. O pitjor: molta feina per trobar feina.

Decideixes també que els problemes et passen com el vent a voreta mar d’un dia de festival.

I una, dues… i tres! Arriba l’edat de sobte tot és estrés. Fins que un dia pares un segon, com feia temps que no paraves. I decideixes sortir de casa sense calçotets. I perquè torna a ser estiu decideixes també que els problemes et passen com el vent a voreta mar d’un dia de festival: que et toquen un poc els ous, sí, però que t’entren per un camal i que t’isquen per l’altre.

Llavors t’assentes a la terrassa d’un bar i demanes un granissat. I tal vegada t’has fet major, però un granissat de llima encara t’ho cura tot.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €