Els festivals també són a casa per Anaïs López

Davant grans fórmules i festivals massius, cal reivindcar l’esforç i qualitat de les nostres propostes locals.

Anaïs Lopez

Anaïs López és periodista

Arribem a l’estiu amb eixes ofertes festivaleres que a alguns, ens generen certes contradiccions. És evident que hi ha un gran desig per veure i disfrutar dels nostres grups tan esperats però també hem d’assumir -com és lògic- eixes cues inevitables, el fet de compartir festival amb milers de persones i per descomptat, també sabem que l’experiència mai serà com la dels directes a sales o espais reduïts.

No vull amb aquestes paraules demonitzar projectes grans: la dedicació i quantitat de treball que hi ha darrere és molt gran i mereix reconeixement i suport del públic i la ciutadania. Però en aquest article m’agradaria trencar una llança en favor de les possibilitats musicals estiuenques que sorgeixen  als municipis i localitats i que tenen com a objectiu donar una resposta directa i diferent als seus ciutadans.

Espais culturals propis i diversos

Hem d’apostar per la construcció d’espais culturals propis i diversos.

No parle ací de les programacions pròpies de festes -que evidentment, responen a unes demandes de la població local i tradicional- sinó d’aquelles que arrisquen i aposten per una alternativa a la dinàmica cultural establerta. Em referisc a propostes com les Nits d’Estiu del centre cultural d’Elx “L’Escorxador” que des del 29 de juny i fins el 10 d’agost porta a les nits il·licitanes diversitat i cultura en forma de cinema, dansa, teatre, exposicions i com no podia ser d’una altra manera, música. De fet, van inaugurar estes sessions el trio de pop madrileny Cariño el 29 de juny.

De la mateixa manera, destaca el Meed festival, una mostra d’artistes de música electrònica que acull el centre il·licità. Tenim també l’exemple de la 4a edició de la Tiki Party, una de les festes imprescindibles al territori valencià per a fidels del rock, el garatge, o el surf que se celebrà el 6 de juliol a Dénia i que té com a protagonistes a formacions com Ringo Rango, Thee Braindrops o Les Pick-Ups. I a més, la sisena edició del Pin Up Fest el 17 d’agost a Xàbia amb Las Munjitas del Fuzz o The Gentlemen’s Agreements.  Aquestes propostes ens demostren que de vegades, no cal anar molt lluny per disfrutar de la música. Que de vegades, els festivals, també són a casa.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €