Un dia amb La Fúmiga i l’ATMK Band al podcast de Fent l’agost

Continuem una setmana més amb un nou episodi de la sèrie podcast Fent l’Agost de Jordi Company i Tresdeu. A aquest tercer episodi, Jordi viatja pel nostre territori per seguir els passos de La Fúmiga i l’ATMK Band i descobrir tot el que passa al voltant del fenomen que dignifica la xaranga. Recordeu que ho podeu escoltar i descarregar ací mateix des de iVoox, i també des de Spotify i Apple Podcast.

Jordi Company – @company_vidal

‘Fer l’agost’, també és cosa de xarangues. Fem una aposta? Estic segur que quan escolteu el podcast d’esta setmana “se les sabreu totes”!

La Fúmiga

I és normal, les xarangues ens acompanyen des de sempre a les valencianes i valencians. Si eres faller, si eres moro o cristià, si et cases i fas un acomiadament i els teus amics et regalen una xaranga –quin empastre!- fins i tot, si vas al concert de Fira de la Nit Jove de Xàtiva. Perquè sí, La Fúmiga, va nàixer com una xaranga. Tal vegada no ho sabies, però pensaves que un bombardí dalt de l’escenari és comú entre els grups de música valencians? No, i serà bonico això?

La Fumiga Podcast Fent l'Agost

La Fúmiga a la Nit Jove de Xàtiva. Foto: Jordi Company

«Tu imagina’t que ara, a un concert, un xiquet o xiqueta es queda mirant el bombardí i li resulta curiós. Imagina’t, fins i tot, que acaba tocant eixe instrument gràcies a haver-lo vist al nostre concert… Un instrument que mai havia estat damunt d’un escenari i ara, sí. A mi, això, m’emociona» – em comenten Àrtur Martínez i José Beteta, cantants d’esta formació d’Alzira que ha fet l’agost tot l’estiu i ens ha fet ballar fins acabar amb la camisa xopada de suor. La camisa ‘floripondia’, clar. La Fúmiga va nàixer com una xaranga i ara, és un grup de música. I el que els –i ens- queda per viure amb estos quinze músics riberencs… El temps ens ho confirmarà.

ATMK Band

D’altra banda, l’ATMK Band (Atòmika Band), una xaranga que enguany celebra el seu 15 aniversari ‘fent carrer’, ‘fent festes’. De segur que si eres valencià, has vist actuar l’ATMK alguna vegada al teu poble: fent un bolo a la nit, fent una Entrà de Moros i Cristians o fent un sopar a alguna filà… Esta xaranga amb músics de les comarques centrals -amb seu a Manuel, Ribera Alta- porta anys fent-nos gaudir de la bona música festiva, fins i tot, gravant un disc que es pot trobar en físic i a Spotify. Que algú s’atrevisca a dir-los que això no és dignificar la música de xaranga!

ATMK BAND FENT L'AGOST PODCAST

ATMK BAND. Foto: Yaiza D.G

D’esta agrupació parlem amb Azael Tormo, un dels membres fundadors de l’ATMK, compositor i director de banda i amb Susana Blay, una de les músiques d’esta agrupació d’amics que, com La Fúmiga, han fet que la gent descobrisca que les xarangues són molt més que el ‘pum xam, purrumpum pum, xam xam…’. M’he explicat, no?

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €