Los Chikos del Maíz contundents contra el feixisme: No Pasarán

Los Chikos del Maíz continuen deixant-nos píndoles del que serà el seu nou àlbum Comanchería. Hui han estrenat “No pasarán” acompanyat de videoclip. Amb un clar missatge antifeixista ens conviden a passar a l’acció, no quedar-nos de braços creuats i contestar a les agressions. Aquest ja és el quart avançament després de “Valerie Solanas“, “Barrionalistas” i “Forjado a fuego“. Et deixem amb “No pasarán”.

El videoclip ha estat realitzat per la productora valenciana Naniwa, i hem tingut oportunitat de parlar amb ells. «Des de Naniwa ens sentim orgullosos d’haver tornat a rodar amb ells, (des de “Fear of a Mazorka Planet“). La proposta del videoclip va ser del grup, que van tindre la idea de rodar en un gimnàs on hi hagués un combat. Vam tenir la sort de poder comptar amb un gimnàs popular a Canals (la Costera), i amb diverses persones disposades a col·laborar. Va ser tot un repte perquè teníem molt poc temps abans de la data de llançament».

Al clip podem veure a Toni i Nega sobre el ring, compartint protagonisme amb púgils mostrant les seues habilitats. També es combinen amb imatges d’arxiu el que demostra una gran tasca de documentació.

Comanchería

Ací no acaba la cosa, perquè la mateixa productora també ha compartit per xarxes que està elaborant un altre videoclip per a Los Chikos del Maíz. Aquest serà per a la cançó “El extraño viaje” i comptarà amb la col·laboració de la xilena Ana Tijoux. Pel que fa al disc eixirà a totes les plataformes el 4 d’octubre, però ja es pot comprar en format físic en una edició signada. A banda de Tijoux, trobarem les col·laboracions de Kase-O, Charli de Machete en Boca, Monty, Erick Hervé, Mistah Godeh, Zatu de SFDK, David de La M.O.D.A. i Laura (col·laboradora habitual).

El Comanchería Tour començarà el proper 1 de novembre a Valladolid i portarà a Toni i el Nega per tot l’estat. El 21 de desembre estaran a la sala The One d’Alacant, el 17 de gener a la sala Opal de Castelló de la Plana i el 7 de març a la sala Moon de València.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €