Tornen Los Chikos del Maíz disparant al famós com ‘Valerie Solanas’

Hui han tornat Los Chikos del Maíz. I ho fan amb un avançament acompanyat de videoclip titulat “Valerie Solanas (Stop making stupid people famous)”. El llançament correspon al nou treball que llançaran aquest 2019 titulat Comanchería. I ho fan amb un videoclip elegant, possiblement el més elegant que han fet mai. Recuperen la figura de Valerie Solanas, per carregar contra l’artificialitat dels artistes per a grans masses. Feu una ullada al nou treball.

El videoclip ha estat dirigit per Pau Berga i produït per Tresdeu Media. Hem pogut parlar amb el director que ens pillava prop i ens ha donat unes pistes de l’audiovisual.

Valerie Solanas Los Chikos del Maíz«El tema recupera el personatge de Valerie Solanas, l’escriptora que va disparar Andy Warhol, per fer una crítica a la lògica de la fama a les xarxes i el prototip d’artista de masses. En el videoclip hem simbolitzat aquest gest amb el roig i hem construït un univers circular a partir d’aquest color, com una resposta violenta i monocromàtica a la banalitat de les xarxes.

Si Warhol va pintar de colors el retrat de Mao, nosaltres hem fet homenatge a la pel·lícula maoista de Godard, La Chinoise, emplenant de llibres rojos les escenes i inspirant-nos en l’estètica setantera i del circuit artístic. La Chinoise és una de les meues pel·lícules preferides, i fa un any que no feia cap videoclip. Recuperar aquest film per a esta ocasió ha sigut un gest simbòlic per a mi, per tornar als orígens i agafar perspectiva per a futures creacions.»

Comanchería

Des de 2016 que no sabíem res de Los Chikos del Maíz com a formació. Bé realment no. Els hem vist amb Habeas Corpus al projecte Riot Propaganda però baixava el teló la passada tardor. Al Nega i a Toni Mejías els hem vist col·laborant amb altres artistes, a entrevistes i mitjans de comunicació. Inclús el Nega ha tingut temps a escriure un llibre. Però des de 2016 no traïen res coma Los Chikos del Maíz. Ara tornen amb un canvi prou remarcable respecte al que han fet anteriorment, amb un tema i unes

Per a aquesta nova etapa han fitxat a Martín Plan B per encarregar-se dels plats, després que DJ Bokah decidira no forma part del nou projecte. A l’entrevista que li concedeix al propi Toni conta les raons. Ja han confirmat presència al Viñarock 2019, l’únic festival que xafaran al 2019. També han anunciat una gira a l’estiu per Mèxic i Costa Rica. Romanguen atentes a Tresdeu per conéixer totes les novetats Toni, Nega i Plan B.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €