Entrevistem a Perxitaa, el youtuber valencià amb 1,7 M de subscriptors

Ahir vam tindre l’oportunitat de visitar IKEA València Alfafar, per entrevistar al youtuber de Catarroja (Horta Sud) Jaume Cremades “Perxitaa”. Aquest jove influencer acumula més d’1,7 milions de subscriptors a YouTube i el seus vídeos més de 300 milions de visualitzacions. La seua especialitat és la de trolejar mentre juga a videojocs com el Minecraft o el Fortnite.

Nosaltres hem aprofitat per parlar amb Jaume, al voltant d’un fum de coses, a més de la seua zona de treball i descans. Hem parlat sobre música, sèries, tecnologia, futbol, xarxes socials, videojocs, i també del que suposa ser youtuber des de València.

Aquesta nova iniciativa de l’empresa sueca constava d’estrenar diferents espais d’inspiració al costat de cinc valencians molt coneguts: Ricard Camarena, Begoña Rodrigo, Carlos Soler, Carolina Ferre i el propi Perxitaa. Tots han col·laborat amb l’equip d’interiorisme de la botiga per desenvolupar diferents ambients adaptats a necessitats reals i personals dels valencians. El resultat està exposat a la botiga i es concentra en dues cuines, un dormitori, un espai de treball i un saló, que seran el primer que es troben els visitants quan entren a l’establiment.

Quina música i grups escoltes ara mateix?

Jo sempre he sigut molt fan del rap en general, Violadores del Verso, SFDK, Tote King… Ara mateix, he canviat un poquet, escolte més trap, però tampoc tinc un artista que siga molt fan d’ell. En general m’agrada tot tipus de música.

I com escoltes la música?

No tinc res físic, ni reproductors, ni CDs. Soc molt d’Spotify i sobretot YouTube.

T’agrada acudir a concerts o festivals? De quin és el que millor record guardes?

Sí m’agrada, el que passa és que no he anat a tants com voldria. També és de veres que m’atabalen les aglomeracions de gent. Però sí que he anat a alguns festivals i he tingut molt bona experiència.

Un record molt bo que tinc d’un concert, si se pot dir concert, en la presentació de les camisetes de la NBA. Dins del mateix esdeveniment hi hagué un xicotet concert privat de Travis Scott. Hi érem com unes 50 persones i va estar molt guai.

Quina és la teua app preferida del mòbil? I la més rara que t’has descarregat?

A dia de hui la meua app preferida és Instagram. I la més rara, no recorde el nom, però és una amb la qual podies retallar les cares rotllo South Park. Tu agafaves la foto del teu amic, li marcaves la cara, li marcaves la boca, i després li posaves la veu i podies fer vídeos per compartir-los.

Tens molts gadgets? Eres d’eixos que sempre es compra l’últim model de tots els gadgets?

Sí, m’agrada. El que passa és que són molt cars de normal. Estar a l’última en la tecnologia és car però soc una persona a la que li agrada. No tant com per a fer cua el dia que ix un nou gadget, però de ben menut sempre m’ha agradat el tema de la tecnologia. Tot el tema d’Internet, de fòrums, de hardware, de muntar ordinadors. Sempre he estat molt informat i amb ganes d’estar a l’última de les notícies de tecnologia, no sols de videojocs.

I com és el teu escriptori/espai de treball? T’agrada aquesta l’estètica gamer, de les torres amb neons, leds etc.

Més desordenat que el que m’han muntat ací, segur (rialles). El que tinc és una taula gran, de més de 2 metres de llarg, tinc dos ordinadors, un amb el que jugue i grave els vídeos amb la plataforma de Windows, i després tinc un Mac per al treball d’edició de vídeos. I treballe amb Mac, perquè comencí a editar vídeos fa 7 anys amb un Mac. Estic acostumat a fer una cosa i després de 7 anys i començar de zero a editar amb Windows em costaria molt. Tinc també, òbviament, dos teclats, dos ratolins… Tinc un suport per a la càmera, els auriculars amb una base de càrrega, un micro amb suport de peu, el router… Algun ninot i joguet, de tot… ho tinc tot desordenat però a la fi és la zona amb tots els gadgets que utilitze.

Perxitaa Entrevista

Perxitaa a l’espai preparat amb Ikea

I sí que m’agrada l’estètica gamer però no m’he atrevit mai a muntar-ho jo pel meu compte perquè sempre he pensat que deu ser complicat. Però sí que m’agrada. Ací ja els he dit que quan un desmunten si no ho volen que m’ho munten tal qual a mi, que està molt guai.

Una sèrie per a recomanar als nostre lectors. Per què?

Buff, és que me les he vist totes… No sabria quina dir-te. Per exemple The Wire, que no és tan coneguda entre la gent jove, i m’agrada molt. Del mateix rotllo hi ha una altra que també té molts anys que es diu The Shield, que la recomane. Peaky Blinders també que s’estrena prompte la nova temporada. Però és que al final totes, les he vist totes. Per exemple he vist fa poquet senceres, del tiró Lost i Sons of Anarchy. En el seu moment també em van agradar molt Breaking Bad i les primeres temporades de Prison Break, però una sèrie favorita no sabria dir-te.

I ara mateix a quin videojoc és el que més li pegues?

Estava jugant al Fortnite però ara està tornant el Minecraft. És un joc que sempre ha estat ahí des de fa molts anys però de sobte quan isqué el Fortnite, els xavals i xiquets deixaren de jugar al Minecraft.  Supose que perquè era la moda. I perquè pot resultar més atractiu un joc on es competeix per veure qui és el millor de la partida. Però sembla que després de 2 anys jugant al Fortnite està tornant a posar-se de moda el Minecraft. Te diria que estic entre els dos. I estic esperant també el FIFA que torna a eixir. Els tres o quatre primers mesos que ix el joc és la cita anual. Era de Pro en la època de la Play però em vaig passar al FIFA després en la Play 3 i 4.

Què tal va estar l’experiència del partit de youtubers al Bernabéu?

Guai encara que jo soc del València i me tocà anar amb la camiseta del Madrid (rialles). Però guai, és una experiència que jo crec que fa uns anys ni s’haguera pensat que es podria fer. I jo menys que haguera participat. Al final era un partit benèfic, però el lloc on era… el Bernabéu amb 10-15.000 persones, és un camp que impressiona.

I el teu València CF, quin paper creus que farà aquesta temporada?

Ho veig complicat, en la línia dels dos últims anys. Espere que faça un bon paper en Champions  i que es classifique altre any més. Jo crec que si arriba a quarts de Champions estaria molt bé, i que li toque un gran equip. En el grup que li ha tocat ha de passar sí o sí de la fase de grups. Després ja veurem el sorteig.

Fas del trolleig un art?

Jo crec que sí. A la fi el trolleig i sobretot a Internet és com una extensió del que abans eren les bromes en la vida real o de càmera oculta a la televisió. Jo el que faig és més o menys el mateix però en un videojoc. És una broma que li faig a altres jugadors que estan en el joc connectats. Un art? Com a paraula, art ho engloba tot, també es podria catalogar com un tipus d’art el fer bromes, clar. Hi ha una preparació, hi ha un temps darrere, no és “vinga va, a veure que ix”. Hi ha bromes que tenen molta preparació darrere.

I suposa algun inconvenient ser youtuber des de València o és irrellevant la residència?

Jo crec que és irrellevant. Però el que sí que trobe a faltar és més suport de les institucions valencianes i d’iniciatives privades com aquesta d’Ikea. A nivell local de València i també a nivell de Comunitat Valenciana. Es té la sensació com a que sempre s’estan muntant coses i mai es mira el que es té a casa. Açò és una bona oportunitat perquè es done la imatge de que també hi ha gent a València que es dedica a este món, una bona oportunitat perquè es fixen en el tema dels influencers valencians. El que trobe a faltar, ja et dic, des dels organismes públics i empreses privades, és un poquet de visió del talent que hi ha a València. No cal anar a buscar a altre lloc. I no ho dic sols per mi, també hi han altres youtubers valencians que fan les coses bé.

Fa poc vas passar per la tele À Punt, es poden complementar YouTube i tele o la tele ja està obsoleta?

Es poden complementar però el futur és adaptar-se i ja esta passant. Les televisions estan creant les seues pròpies plataformes a Internet, i després tot el contingut de la televisió està online també. Inclús, productores i canals de televisió estan fent les seues sèries exclusives sols per a Internet, que no les emetran mai per la tele. Es poden complementar però jo crec que el futur serà una fusió. És el que està poquet a poquet passant, les televisions estan intentant agafar gent del món Internet per funcionar millor i acabar fusionant-se.

De la mateixa manera, queda algú menor de 30 anys a Facebook?

La veritat és que no ho sé. Cada franja d’edat té la seua xarxa social i cada xarxa social té el seu públic. I cada xaval sap el que vol veure. Hui en dia amb totes les aplicacions que hi han és molt fàcil. Es pot comparar un poquet amb el tema de la televisió, diferents plataformes, cadascuna té el seu públic. Si en Facebook no hi ha contingut per a gent jove, doncs es busquen la vida, entren a YouTube, a Instagram, a Twitter… La línia de negoci de Facebook és diferent a la que té Instagram, per exemple. El que sí que sé és que Facebook està ficant diners perquè està tractant de tirar endavant Facebook Gaming, una plataforma d’streaming de videojocs com si fora Twitch o YouTube, dins de Facebook. Portarà un any ara, però tampoc pareix que tinga molt d’èxit.

Perxitaa Entrevista

Perxitaa explicant com van concebre el seu espai

I per últim conta’ns un poc que haveu vingut a fer a Ikea

Doncs em van elegir com una de les 5 persones de la Comunitat Valenciana. Buscaven gent de la cuina, dels esports, i algú del món de les xarxes socials i tecnologia, i em van elegir a mi. I em varen proposar crear un espai amb ells que compaginara zona de treball i l’habitació per a gent jove. Els vaig contar el meu dia a dia com era, i varem buscar una solució que ajuntara els dos espais: l’espai on jo treballe i l’espai on jo descanse. Jo a ma casa el que tinc són dos espais ben separats. Una zona on grave els vídeos, on està el meu escenari, llums i colors, que és el que veu la gent als meus vídeos. I després tinc altre espai que és la meua zona de descans on tinc un sofà, una televisió, les meues consoles, el marxandatge que més m’agrada a mi (ninotets i més coses de sèries que m’agraden) i després tinc el contrast de l’ambient de la meua habitació que és més tranquil, en quant a decoració i colors. Ací el que buscàrem era aconseguir ajuntar-ho tot dins d’un espai, sense cap separació física.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €