[Podcast Fent l’agost] Ens n’anem de disco-mòbil amb Tallarina on Tour

Arriba setembre i com no podia ser d’altra manera, arriba la fi de Fent l’Agost. A l’última i quarta entrega del podcast de Tresdeu i Jordi Company, passem una jornada de treball amb Santi Bertomeu i l’equip de l’espectacle Tallarina On Tour, de la Marina al món. Ja disponible per escoltar i descarregar  des de les plataformes iVoox, Spotify i Apple Podcast. Ens n’anem de disco-mòbil, ens acompanyes?

Jordi Company – @company_vidal

‘Fer l’agost’ és cosa d’orquestres com La Pato, d’artistes com el Botifarra, de xarangues com La Fúmiga i l’ATMK Band, i ‘fer l’agost’ és també anar a una disco-mòbil…

Però a una disco-mòbil que res té a veure amb aquelles que es muntaven als pobles on la persona que controlava una miqueta de so -o que havia sigut DJ de jove- muntava un parell d’altaveus damunt una taula plegable i es descarregava el Virtual DJ.

Ivan i Josep disparen confeti al públic del Verger. Foto: Lucas Pérez

Tallarina on tour, de la Marina al món

L’any 2011 va ser la primera actuació del Tallarina On Tour, a Pedreguer (la Marina Alta). Per aquells temps, l’equip eren quatre amics de Benissa, Ràfol d’Almúnia i Xaló amb ganes de passar-ho bé damunt d’un escenari. Ara, si vas al Tallarina et podran pegar amb un pastís de nata a la cara, et podran regalar llepolies, samarretes o banyar-te amb aigua i molt -molt!- de confeti. Barreja tots aquests ingredients amb quatre animadors que tenen moltes ganes de fer festa i un DJ professional que mescla música per a tots els gustos… ah! I molt important, que parla valencià. No acabe d’entendre eixa moda dels DJ’s valencians que actuen a les comarques centrals i parlen castellà. Doncs això, és el Tallarina On Tour.

Santi Bertomeu Tallarina on Tour Fent l'Agost

Santi Bertomeu, DJ de Tallarina on Tour Foto: Jordi Company

«Can Tallarina és un local mític de Xaló, obert des de fa més de 30 anys, que donava joc a tindre molta burrera, i clar, això ho havíem de portar als pobles», em comenta Santi Bertomeu. Aquest DJ de Benissa, també professor de piano al Conservatori de Música Mestre Berenguer de Teulada i director de la Colla de Dolçainers de Benissa, fa de cada nit de Tallarina, una nit inoblidable. Especialment, si tens monyo i et rapen el cap… Veus, alguna cosa bona havia de tindre ser calb!

Espectacle referent

Santi Bertomeu i el Tallarina On Tour és un dels espectacles festius més importants del panorama valencià. Amb vora 50.000 seguidors a les xarxes socials, aquests joves de la Marina han aconseguit ser un referent. No sols pera als fans, també per a moltes altres empreses d’espectacles que ara realitzen macro-disco-mòbils per pobles de tot el nostre territori. Perquè difondre la música electrònica a través d’un espectacle propi del Medusa Sun Beach o el Tomorrowland i a un preu ‘popular’, és possible a través d’artistes com Bertomeu i el seu equip.

L’equip del Tallarina on Tour al complet

Amb ells acabem una curta temporada ‘fent l’agost’ per les festes dels nostres pobles. Per a mi, ha estat un plaer acompanyar-vos lectores i lectors de la Tresdeu. Ens trobem, com sempre, a la ràdio i a les xarxes socials (@company_vidal). Adéu, adéu!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €