El Premi Tresdeu Honorífic 2019 és per a Loren D

Encara falten més de dues setmanes per a la gala dels Premis Tresdeu 2019 però ja coneixem al primer guardonat. El Premi Tresdeu Honorífic d’aquesta segona edició és per Loren D, DJ i productor de hip-hop de Bentússer (Horta Sud). Loren D és sinònim de hip-hop a València i el País Valencià, des de mitjans del anys 90. Un nom íntimament unit al hip-hop valencià durant més de 20 anys. Sovint l’hem vist juntament amb el de Charly Efe, Los Chikos del Maíz, Frida, Tesa, Chave, Machete en Boca i un llarg etcètera.

Loren D

Loren D

Premi Honorífic Tresdeu 2019

Loren D rebrà el Premi Honorífic Tresdeu 2019 per la seua incansable tasca en favor de la música valenciana. Com hem dit abans més de 20 anys dedicats a la música com DJ i productor. Moltes vegades en un segon pla, treballant, creant i construint una base sòlida sobre la qual hui emergeixen una gran quantitat d’artistes. Des del naixement de Tresdeu hem sigut transmissors de la seua tasca, moltes vegades en l’ombra, i hem sigut testimonis de com, rajola a rajola, ha contribuït a construir i formar part de l’imaginari col·lectiu musical valencià. En definitiva, el panorama musical valencià actual no es podria entendre sense Loren D. I ací va el nostre reconeixement que esperem siga compartit per tothom.

Loren D

Loren D és obrer de la construcció de professió i aficionat a la música com a DJ i productor de hip-hop. A finals dels 80 van arribar unes cintes de Run DMC i Beastie Boys a les seues mans a través d’Inar. A partir d’ací va començar a ficar-se de ple en aquesta cultura. Primer com grafiter amb el tag de Donk (d’ací ve la D de Loren D) i ja després com a DJ en 1994 i productor des de 1995. Va formar NivelOskuro amb Inar, Jezie, Fury, Doke, Febe i Toki. Poc després ja amb 13 Pasos, produeix la totalitat dels temes de les seues quatre maquetes.

Loren D

Charly Efe i Loren D

A més, ha fet de DJ en molts directes, els més importants a València amb Control Machete, a la sala Roxy el 1998 a la No K Jam en un gran concert inoblidable amb els principals grups de l’època (Violadores del Verso, SFDK, Ari, Geronación , Jazz Two, Parnaso, etc …). També a La Pérgola de Castelló juntament amb Orishas i a la plaça de bous de València telonejant a Rosendo i Carlos Jean. També té col·laboracions en treballs editats amb grups d’altres estils com Benito Camelas, Freak Tango i El Sueño de Elvira.

El 2005 grava la primera maqueta de Los Chikos del Maíz, Miedo y asco en Valencia aportant l’scratching i 3 produccions, “Estilo Faluya”, “Trabajodor@s” i “Sultanes del Funk”. Ja en 2011 aporta l’scratch en diversos temes de Pasión de talibanes i la instrumental de “Fear of a Mazorka Planet”.

Duo amb Charly Efe

Treballa sobretot amb Charly Efe des de 2011 incloent directes i gravacions, el més important el treball editat per Boa Musica El Mártir en 2015, amb una gira posterior increïble per més de 40 ciutats. També al disc Castillos en el aire de Charly Efe amb la banda DeLaGang després de treure amb molt èxit un Verkami per cobrir els costos de producció, enregistrament, etc. No podiem deixar de nomenar tampoc Dioses y monstruos de 2017 on produeix la majoria dels temes. Treballa en projectes personals diversos, com per exemple un disc editat amb Mesdemil (Premi Honorífic Tresdeu 2018), La Naranja Mecánika.

Destaquen també importants treballs amb Arrap o Mystikal Soldiers (Honky de PFC i Neis de Mentenblanko), amb el Templo del Tigre, Mentenblanko, Yeah Yon, Purasangre, Bajozero Che, 935, Chave, Andrae, Valtonyc, Balle Doble H, Machete En Boca, Frida i molts altres grups més fins avui. El 2019 grava el disc Comanchería de Los Chikos del Maíz i ara mateix el podem veure amb Tesa com a DJ i productor, incloent la producció del tema “Dones“, cançó que posa la banda sonora a la sèrie de TV3 i Netflix Les de l’Hoquei.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €