Concertàs preNadal! JazzWoman, Prozak Soup i Frida debades al Port de Sagunt

El circuit Sonora, el circuit de la música valenciana organitzat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC), desembarcarà al Casal Jove del Port de Sagunt demà dissabte, 21 de desembre. En aquesta ocasió, el públic podrà gaudir d’una nit dedicada als ritmes urbans i el rap amb les actuacions de Frida, Prozak Soup i JazzWoman. L’entrada serà lliure fins completar l’aforament del recinte.

Frida

Nascuda a València l’any 2013, Frida va començar la seua trajectòria com una formació clàssica de hip hop: dos MCs (Tom i J. Winston) i un Dj. Després d’editar dues maquetes –Free Rap (2013) i Neologismes (2014)- en estiu del 2016 van presentar el videoclip de la cançó “La recepta”, on el projecte es transformava amb les incorporacions de guitarra, baix, bateria i teclats. Així mateix, van abraçar nous ritmes com el reggae, el soul o el funk.

Guanyadors del certamen Sona la Dipu 2017, en gener de l’any següent van publicar el seu debut, Gegants. L’àlbum va ser nominat com a millor disc de fusió, mestissatge i urbana en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana. L’actuació de Frida al Port de Sagunt servirà per tancar la gira i una etapa de dos anys. Així, la banda ha anunciat una parada indefinida amb la intenció de preparar nou material.

Prozak Soup

D’altra banda, Prozak Soup és una formació de la Safor que combina l’electrònica amb instruments convencionals per oferir una proposta contundent i trencadora dins del panorama musical valencià. La seua barreja estilística -milenialcore, electroanime i psicomàquina- i les seues lletres agredolces s’han plasmat en quatre discs: Imbècil (Mésdemil, 2014), Bang! (Maldito Records, 2016); Very Empastre (2017); i el recent Blablabla (Halley Records, 2019).

A més, van retre homenatge a Franco Battiato amb els singles “Voldria veure’t dansar” i “Bandera blanca”. Al llarg de la seua trajectòria han actuat en esdeveniments com el Festivern, Feslloch, Gazpatxo Rock, Festardor, ViñaRock i Shikillo. “L’empastre de sempre” va ser nominat com a millor vídeo musical en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

JazzWoman

Per últim, JazzWoman és una rapera de València formada com a saxofonista al conservatori i a les xarangues. Tanmateix, va trobar en el hip hop el seu camí per a lluitar contra les injustícies i el masclisme. És membre del col·lectiu Periferia Norte, amb el qual va enregistrar els vídeos de les seues primeres creacions: “Veneno”, “Del ghetto” o “Nano”, entre d’altres. Posteriorment, en maig del 2018, va veure la llum el seu primer llarga durada, Bagheera, on va introduir trap, reggaeton i ritmes tropicals i que ha presentat en més de cinquanta actuacions.

Al llarg de la seua trajectòria també ha format part del grup Machete en Boca i ha col·laborat amb Tesa, Tremenda Jauría i Zoo, amb els quals va enregistrar el tema “Cançons d’ofrena” i van compartir escenari al Concert de Benvinguda de la Universitat de València i al Sant Jordi Club de Barcelona els passats mesos d’octubre i novembre.

El circuit Sonora

El circuit Sonora és una iniciativa de l’IVC que té com a objectiu crear una plataforma estable i regular perquè els intèrprets valencians puguen mostrar els seus treballs en sales públiques i privades. D’aquesta manera, grups i solistes tenen la possibilitat d’actuar en diferents punts del territori fora de la temporada estival.

Els concerts es van encetar el passat 10 de maig a Vilafranca amb Els Jóvens, guardonats pel millor disc, grup revelació i millor cançó en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana. De moment, localitats com Gandia, Altea, Castelló i l’Alcúdia han acollit els directes de Novembre Elèctric, PAVVLA, Fru Katinka, Dani Miquel, Pau Alabajos amb la Banda Municipal de Castelló, Feliu Ventura, Carles Pastor i Clara Andrés amb Júlia. Després de la cita al Port de Sagunt, Sonora arribarà a Morella el dissabte 28 de desembre amb els directes de Jonatan Penalba i Rascanya. El circuit s’allargarà fins al mes de febrer del 2020. Més informació ací.

Sonora Port Sagunt

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €