El violador eres tu! València se suma al crit contra l’opressió patriarcal

L’Assemblea Feminista 8M València ha convocat per a aquest divendres a totes les dones i dissidents. L’objectiu de la convocatòria és replicar en valencià la intervenció de Las Tesis que està tenint repercussió a nivell mundial. L’Assemblea se suma així a aquest crit contra el patriarcat opressor i violador sorgit a Xile (vídeo) i ho farà versionant el tema en valencià. «El violador eres tu» és part de la lletra de la cançó titulada “Un violador en tu camino”. Per a participar solament has de acudir el proper divendres a les 16:30 a la Plaça d’Amèrica de València amb la teua bena per als ulls.

Lletra El violador eres tu

La lletra que ha preparat l’Assemblea la podeu consultar la imatge de sota. Per a més informació podeu interactuar directament amb l’Assemblea mitjançant aquest enllaç.

El Violador eres tu

Un violador en tu camino

La cançó s’ha convertit en un himne feminista. L’hem vist interpretat en diferents llengües i parts del món com França, Turquia, Estats Units, Mèxic… on amb ulls embenats les dones interpreten i ballen aquesta cançó. La cançó va nàixer formant part d’una obra escènica del col·lectiu feminista Las Tesis integrat per quatre xilenes. La lletra està basada en textos de l’antropòloga feminista Rita Segato, i pretén trencar els mites sobre la violació i denunciar la impunitat. La lletra inclou un fragment literal de l’himne dels Carabineros, la policia de Xile, inclòs a la lletra de forma irònica. El fenomen va partir dels carrers de Valparaíso i Santiago de Xile, i s’ha convertit en un himne global.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €