2019: Els videoclips valencians més vistos a YouTube

Arriba un any més la recopilació dels videoclips valencians més vistos a YouTube. Hui fem un repàs de l’any 2019, amb més de 400 videoclips d’artistes i bandes valencianes publicats a la plataforma de vídeo. Recorda que gràcies a les playlists del nostre canal de YouTube, actualitzada gairebé a diari, pots estar alerta i conèixer tots els llançaments.

Els artistes valencians que predominen són clarament els que es dediquen al rap i ritmes urbans. Destaquen sobre tots alacantins com Kidd Keo, Nach, Arkano, Daviles de Novelda o Subze. Junt als valencians Nyno Vargas i Los Chikos del Maíz, són els artistes valencians més reeixits a YouTube. També han irromput aquest any amb força el benicassut Guitarricadelafuente i els valencians Bombai.

Kidd Keo – Serpiente Veneno

35 milions de visualitzacions té “Serpiente Veneno” el videoclip més vist d’enguany de Kidd Keo. De fet els 4 vídeos que ha llançat l’alacantí se situen al Top-10 de videoclips valencians, com sol ser habitual.

Nyno Vargas – Ve y dile

La col·laboració del burjassoter Nyno Vargas amb l’andalús Antonio José, ha sigut el major èxit del valencià aquest passat 2019 a YouTube, amb vora 15 milions de reproduccions.

Daviles de Novelda & Las Chuches – Como ronea

15 anys fa ja del hit de Las Chuches “Como ronea”. El Daviles de Novelda va contactar amb elles per rellançar la cançó amb sons actuals i eixe característic flamenc-pop. El vídeo ha triomfat amb més de 10 milions de reproduccions des de l’estiu.

Guitarricadelafuente, Natalia Lacunza – Nana Triste

Des del rellançament del format, tot el relacionat amb Operación Triunfo sembla garantia segura d’èxit. I si no que li pregunten a Álvaro Lafuente conegut com Guitarricadelafuente. El punt d’inflexió en la carrera d’aquest jove nascut a Benicàssim ha sigut aquest senzill però efectiu videoclip col·laborant amb Natalia Lacunza d’OT 2018. Té 10,4 milions de reproduccions i la seua resta de vídeos han pujat com l’escuma.

Nach – Los zurdos mueren antes

El raper Nach, poeta i sociòleg alacantí, mai falta a aquesta llista. El seu últim videoclip llançat al gener de l’any passat compta amb 8,2 milions de reproduccions. Un espectacular pla-seqüència que t’impedeix alçar la mirada fins que s’acaba.

Top-10

Completen el Top-10 d’artistes a YouTube el raper alacantí Subze amb “Te perdono” (2,2 milions), els valencians Bombai amb “Vuela” (1’9 milions), des de Benetússer i Paiporta Los Chikos del Maíz amb “Barrionalistas” (1,3 milions), l’alacantí Arkano amb “No me sale” (1 milió) i els castellonencs Lèpoka amb el folk metal de “Yo controlo” (934 mil).

Menció especial

Cal fer menció especial a la primera artista femenina que apareix al rànquing, i és la jove artista alacantina Paranoid 1966, que situa “Niñxs Malxs” en 35a posició (403 mil). Per altra banda Xavi Sarrià amb Auxili són els artífexs del primer videoclip valencià i en valencià, “A ple pulmó” en 43a posició (304 mil). Menció especial també mereix La Fúmiga, que han aconseguit colar-se al Top 50 amb “Cançó que mai s’acaba“, (47a posició, 264 mil). Altre bandes noves com Ciudad Jara (310 mil) i Valira (231 mil) també han aconseguit clavar els seus videoclips entre els 50 més reproduïts de l’any.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €