2019: Els videoclips valencians més vistos a YouTube

Arriba un any més la recopilació dels videoclips valencians més vistos a YouTube. Hui fem un repàs de l’any 2019, amb més de 400 videoclips d’artistes i bandes valencianes publicats a la plataforma de vídeo. Recorda que gràcies a les playlists del nostre canal de YouTube, actualitzada gairebé a diari, pots estar alerta i conèixer tots els llançaments.

Els artistes valencians que predominen són clarament els que es dediquen al rap i ritmes urbans. Destaquen sobre tots alacantins com Kidd Keo, Nach, Arkano, Daviles de Novelda o Subze. Junt als valencians Nyno Vargas i Los Chikos del Maíz, són els artistes valencians més reeixits a YouTube. També han irromput aquest any amb força el benicassut Guitarricadelafuente i els valencians Bombai.

Kidd Keo – Serpiente Veneno

35 milions de visualitzacions té “Serpiente Veneno” el videoclip més vist d’enguany de Kidd Keo. De fet els 4 vídeos que ha llançat l’alacantí se situen al Top-10 de videoclips valencians, com sol ser habitual.

Nyno Vargas – Ve y dile

La col·laboració del burjassoter Nyno Vargas amb l’andalús Antonio José, ha sigut el major èxit del valencià aquest passat 2019 a YouTube, amb vora 15 milions de reproduccions.

Daviles de Novelda & Las Chuches – Como ronea

15 anys fa ja del hit de Las Chuches “Como ronea”. El Daviles de Novelda va contactar amb elles per rellançar la cançó amb sons actuals i eixe característic flamenc-pop. El vídeo ha triomfat amb més de 10 milions de reproduccions des de l’estiu.

Guitarricadelafuente, Natalia Lacunza – Nana Triste

Des del rellançament del format, tot el relacionat amb Operación Triunfo sembla garantia segura d’èxit. I si no que li pregunten a Álvaro Lafuente conegut com Guitarricadelafuente. El punt d’inflexió en la carrera d’aquest jove nascut a Benicàssim ha sigut aquest senzill però efectiu videoclip col·laborant amb Natalia Lacunza d’OT 2018. Té 10,4 milions de reproduccions i la seua resta de vídeos han pujat com l’escuma.

Nach – Los zurdos mueren antes

El raper Nach, poeta i sociòleg alacantí, mai falta a aquesta llista. El seu últim videoclip llançat al gener de l’any passat compta amb 8,2 milions de reproduccions. Un espectacular pla-seqüència que t’impedeix alçar la mirada fins que s’acaba.

Top-10

Completen el Top-10 d’artistes a YouTube el raper alacantí Subze amb “Te perdono” (2,2 milions), els valencians Bombai amb “Vuela” (1’9 milions), des de Benetússer i Paiporta Los Chikos del Maíz amb “Barrionalistas” (1,3 milions), l’alacantí Arkano amb “No me sale” (1 milió) i els castellonencs Lèpoka amb el folk metal de “Yo controlo” (934 mil).

Menció especial

Cal fer menció especial a la primera artista femenina que apareix al rànquing, i és la jove artista alacantina Paranoid 1966, que situa “Niñxs Malxs” en 35a posició (403 mil). Per altra banda Xavi Sarrià amb Auxili són els artífexs del primer videoclip valencià i en valencià, “A ple pulmó” en 43a posició (304 mil). Menció especial també mereix La Fúmiga, que han aconseguit colar-se al Top 50 amb “Cançó que mai s’acaba“, (47a posició, 264 mil). Altre bandes noves com Ciudad Jara (310 mil) i Valira (231 mil) també han aconseguit clavar els seus videoclips entre els 50 més reproduïts de l’any.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €