Viu un cap de setmana sonor! Torna el Circuit Sonora amb 4 concerts

El circuit de la música valenciana Sonora reprén en gener la seua activitat i visita quatre localitats diferents els dies 24 i 25 de gener en un intens cap de setmana, amb propostes de jazz, pop i rock. Aquesta iniciativa de l’Institut Valencià de Cultura portarà la Sedajazz Big Band a Villena el divendres 24 de gener, i un dia després tindran lloc altres tres concerts: Òscar Briz i Vera Green a Benicarló; Santero y Los Muchachos i Junior Mackenzie a Pedreguer, i June’s Kaleidoscope i Johnny B. Zero a la Pobla de Vallbona.

Sedajazz Big Band a Villena

Circuit Sonora

Sedajazz Foto: Antonio Sambeat

La banda Sedajazz Big Band actua a la Casa de Cultura KAKV de Villena el dia 24 a les 23.00 hores. Aquesta és una de les formacions més importants del jazz estatal i europeu. Fundada en 1991 i amb centenars d’actuacions a l’esquena, va celebrar el seu 25é aniversari amb la peça Compendium. L’obra, signada pel compositor i saxofonista Jesús Santandreu, es desenvolupa de manera simfònica sense intervencions solistes, un fet poc habitual en aquest tipus d’arranjaments.

A més, posseeix una gran força climàtica, juntament amb una gran varietat de colors tímbrics, riquesa harmònica i frenesí rítmic. En la seua gravació van intervindre díhuit músics entre els quals figuraven Perico Sambeat, saxo alt; Francisco A. Blanco Latino, saxo baríton; Vicent Macián, saxo tenor; Ales Cesarini, contrabaix, i Felip Santandreu, bateria.

Compendium va ser guardonat com a millor disc de jazz en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana i s’interpretarà íntegrament.

Òscar Briz i Vera Green a Benicarló

Òscar Briz

Òscar Briz. Foto: Juan Miguel Morales

El circuit Sonora ha organitzat tres concerts per a l’últim dissabte del mes de gener. En primer lloc, el vocalista Òscar Briz i el grup Vera Green actuaran al Recinte Firal de Benicarló a partir de les 23.30 hores. El cantautor de l’Alcúdia és un dels revitalitzadors més destacats de la cançó des dels inicis d’aquest segle.

Després de participar en projectes com C.O.D.A., Banderas de Mayo, The Beat Dealers i els australians The Whitlams, Briz va encetar una carrera en solitari que ara compleix 20 anys. En els I Premis Carles Santos va ser nominat en la categoria de millor disc de pop per No caure és que m’agafes de les mans, i com a millor cançó per “Enric, Empar i la mar”.

D’altra banda, la formació alacantina Vera Green practica un pop-rock alternatiu que es fusiona amb estils com el country, el folk, el rock and roll, el blues o la cançó francesa. Després d’una maqueta de tres temes publicada en 2014, van debutar amb el llarga durada a finals del 2015 amb ‘Le Paradis. En 2018 va veure la llum Blablablá, un àlbum enregistrat i mesclat per Marc Greenwood (La Habitación Roja), que va ser nominat com a millor disc de pop en els I Premis Carles Santos. El seu últim treball, l’EP La ley del espejo, es va editar el passat mes de juny.

Santero y Los Muchachos i Junior Mackenzie a Pedreguer

Santero y los Muchachos

Santero y los Muchachos

El mateix dissabte a la vesprada, a partir de les 18.30 hores, el públic que s’acoste al Rockòdrom de Pedreguer podrà gaudir amb les cançons de Santero y Los Muchachos i Junior Mackenzie. Els primers descriuen el seu estil amb l’expressió ‘rock reposat’. El seu EP de debut, Buenos y malos (2014), ja destil·lava el so senzill i analògic que va confirmar l’àlbum Ventura (Actúa Records, 2017). En març del 2019 va veure la llum el seu segon disc, Rioflorido (Actúa Music / Gran Sol), en què van tornar a mostrar cançons accessibles, aparentment senzilles, però carregades de lirisme. El videoclip de “Ventura” va ser nominat en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

El menú del Sonora a la localitat de la Marina Alta es completarà amb el castellonenc Junior Mackenzie, enamorat de la música d’arrel nord-americana amb incursions en el folk, el rock, el blues o el jazz. Les seues composicions tenen una sumptuosa instrumentació en què es combinen capes d’acords melòdics construïdes amb teclats i guitarres. Després dels seus treballs anteriors i algunes gires acústiques pels Estats Units, el vocalista va publicar ‘Files of Life‘ (LP, 2017). L’àlbum va ser nominat com a millor disc de rock en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana, mentre que el videoclip del tema “Haze” va ser el guanyador de la seua categoria.

June’s Kaleidoscope i Johnny B. Zero a la Pobla de Vallbona

June's Kaleidoscope

June’s Kaleidoscope

Finalment, la Casa de la Cultura de la Pobla de Vallbona serà l’escenari dels directes de June’s Kaleidoscope i Johnny B. Zero. Graduada en piano clàssic, la vocalista i pianista Arantxa Iranzo va deixar València i es va establir a Londres. Allà va recórrer el circuit de sales, va ser finalista del certamen ‘The Rising of Bands’ del Hard Rock Café London i va editar el seu primer EP, Soon You Will See (2012), que va sonar en la BBC.

Escollida pel Songrwriting Workshop de la Universitat de Nova York, June’s Kaleidoscope va tornar a casa per a compondre ‘Brave Journey into the English Sea’, farcit d’experiències personals. L’àlbum va ser guardonat en la categoria de millor disc de cançó d’autora en els I Premis Carles Santos, i el tema ‘Best Hotel Room We’ve Ever Had’ va ser nominat com a millor cançó.

Johnny B. Zero

Johnny B. Zero

Per últim, el grup Johnny B. Zero va nàixer l’any 2012 a Àustria de la ment del cantant, compositor i guitarrista Juanma Pastor. Després de guanyar la quarta edició del certamen Vinilo València, la banda va debutar amb el disc Mayday! (2014). Les deu cançons del seu repertori ja destil·laven una gran passió pel rock de guitarres, però amb esperit aventurer. També han editat l’EP Crystal Totems (2016), els àlbums Birds (2017) i Suicide Watermelon Stories‘ (2018) i el single “They Have It, That’s Why We Don’t Have It” (2019), tots amb el favor de la crítica i el públic.

D’aquesta manera, el grup ha consolidat una trajectòria tan extravagant com la seua formació: bateria, sintetitzador, saxo, guitarra i veu. Johnny B. Zero va ser nominat en la categoria de millor disc de rock per Suicide Watermelon Stories en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

El circuit Sonora

El circuit Sonora és una iniciativa de l’IVC que té com a objectiu crear una plataforma estable i regular perquè els intèrprets valencians puguen mostrar els seus treballs en sales públiques i privades. D’aquesta manera, grups i solistes tenen la possibilitat d’actuar en diferents punts del territori fora de la temporada estival.

Els pròxims concerts seran el 7 de febrer a Requena con Botifarra a banda, el 8 de febrer a Alacant al Teatre Arniches Carles Dénia i a Silla Borriana Big Band. Més informació.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €