Memètika 2020: crítica i riures en valencià

El proper dissabte 31 d’octubre se celebrará la jornada Memètika 2020, II trobada d’autors de mems en valencià al Centre de Cultura Contemporánia de València. Aquesta és una nova edició de la trobada d’autors de mems en valencià, una activitat relacionada amb noves comunicacions.

La iniciativa està impulsada per la Plataforma per la Llengua, amb la col·laboració de l’associació ACICOM i d’Acció Cultural del País Valencià. En la trobada s’han convidat autors de mems com ara @culleraball, @horta_valenciana, @kalebarraka, @peimpampum, @valencia._.ball, @valencianismes i @xufet, amb perfils a Instagram i a unes altres xarxes socials.

Carles López Cerezuela, soci d’ACICOM, expert en comunicació multimèdia, coordinarà Memètika 2020. El professor defensa potenciar l’ús del valencià a internet a través dels mems. A més destaca la utilitat educativa dels mems per explicar continguts de ciències socials als alumnes de primària i secundària. Per a donar un sentit lúdic i participatiu a l’acte, hi haurà un concurs de creació de mems sobre la trobada entre tots els assistents. D’altra banda, la Plataforma per la Llengua ofereix una jornada sobre memètica i promoció lingüística, adreçada als alumnes de Batxillerat.

En Memètika 2020 cal destacar la participació d’Amparo Pons i Carles Penya-roja, de la biblioteca de L’ETNO, del Museu Valencià d’Etnologia, institució que s’ha interessat pel mem com una nova forma de comunicació. El mem és un tipus de llenguatge visual de síntesi, hereu del còmic. Es tracta de missatges crítics i còmics amb capacitat de resposta immediata a l’actualitat.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €