Ciudad Jara arranca a Pep Botifarra a cantar en castellà

La banda de Pablo Sánchez, Ciudad Jara, presenta ‘Las nanas de Jara’ per valencianes, una versió del tema que va interpretar Rozalén, però aquesta vegada al costat de l’emblemàtica figura de Pep Gimeno ‘Botifarra’.

Ciudad Jara continua adaptant algunes de les cançons que formen part del seu últim disc ‘De donde nace el infarto‘. Hui ‘Las Nanas de Jara‘ s’aproximen al fandango tradicional valencià en un nou vídeo que la banda ha publicat al seu canal de Youtube. La versió d’aquest tema que acomiada l’àlbum compta amb la col·laboració de Pep Gimeno ‘Botifarra’, el reconegut trobador natural de Xàtiva que ha passat dècades estudiant i cultivant la tradició oral del País Valencià.

Pablo de Ciudad Jara, comenta: “Gràcies a labors de transmissió com les del “Boti” molts hem descobert la cultura valenciana. A mi sempre m’ha despertat interès la música tradicional i, si a València hi ha tanta música, és perquè els nostres majors ens la van ensenyar“.

El vídeo va ser gravat en la històrica masia valenciana “Ca Cuesa“, des d’on també tenim gravat un podcast amb Jordi Company. Un edifici del segle XV que va ser adquirit i restaurat pel mateix Pep Gimeno. A Ciudad Jara els acompanyen en aquesta visita altres músics valencians com Toni Fort de ZOO i Sandra Monfort de Marala.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €