Antifans, el nou disc de Bacora


«Bacora ens declarem ANTIFANS! El món no necessita ni fans, ni ídols, ni idolatries i a Bacora encara menys!». Així anunciava a les xarxes socials el grup punk de Castellonet de la Conquesta, Bacora, l’eixida del seu tercer disc «Antifans». Un treball carregat d’humor i crítica social, com ja van deixar entreveure amb «Alacant», la primera peça que llançaren d’aquest àlbum. Un tercer projecte que segueix el ritme del punk americà, que tant caracteritza a aquesta banda. Sons d’altre continent que naixen a la Vall d’Albaida.

Bacora expressa diferents aspectes de la societat en general, com a «Cibertont@», on critiquen les xarxes socials. I de la valenciana, en particular, reflectit a «Policia Valenciana», on reclamen unes forces de seguretat que, encara que se’n passen amb la violència, ho facen en la nostra llengua. El to més peculiar del disc se l’emporta la versió que han fet, junt amb Dj Rule, de «Milionària», de Rosalia. Una cançó a la qual li senta de meravella la guitarra elèctrica i el martell de la bateria de Bacora. I en aquesta línia, la formació de la safor ha fet un pas més enllà i s’ha volgut atrevir amb l’euskera amb «Botrak ez du zentzurik».

A més, Bacora ha acompanyat les seues enèrgiques cançons amb videoclips. Cada una de les nou que conformen aquest treball compten amb el seu visual. Com el que acompanya la lletra de «Comboi», on hi ha una demostració dels passos a seguir per fer el tradicional allioli amb morter. L’àlbum arriba just un any després de «Covid VI», el senzill que compartiren durant el confinament de 2020. Per a aquest any esperen pujar als escenaris i han manifestat que: «molt prompte anunciarem dates». Pel que queda esperar. «Antifans» ja sona a plataformes com Bandcamp, Youtube, Spotify o la seua pròpia web.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €