5 nous podcasts en valencià

El podcast, el format que més està creixent, va recaptant cada vegada més comunicadors i comunicadores. Tant és així que vos portem una nova llista de podcast en valencià -la segona de 2021-, on imperen les ganes de xarrar de qualsevol cosa. I en esta ocasió, al final de l’article, també podreu trobar una proposta extra.

Comencem parlant del podcast “Gent Ràndom” presentat per Quim Ruiz i Empar Puerto, on la literatura i els temes vitals enfilen cada programa. I on també compten amb la col·laboració de la Repartidora. A la seua descripció podem llegir que amb l’excusa de l’actualitat literària, aprofiten “per parlar dels issues que travessen les nostres vides”. Un espai recentment creat al que encara no s’ha posat una periodicitat determinada, però que ja compta amb dos episodis de més d’una hora de contingut. “Gent Ràndom” ja està a Spotify.

Una altra de les recomanacions és “No és pa tant” de Rubén Aparisi i Maria Emeralda, on estos dos joves parlen sobre els problemes que afecten la seua generació. “No és pa tant” és també un canal nou, que el podreu trobar a Spotify, i on la disputa pels accents diacrítics ja ha estat present al seu inici al món del podcast. Rubén i Maria tenen ganes de xarrar i des de les seues respectives habitacions et conten tot el que es preocupa.

Amb l’entrevista com a base es troba “Poliedres”, conduït per Lluïs Albert, qui mitjançant el directe d’Instagram xarra amb personalitats de la nostra cultura. Unes converses que s’han volgut materialitzar al format podcast, per poder gaudir d’elles en qualsevol moment. Són episodis d’al voltant una hora de duració, pel que passen veus com el músic Pau d’Smoking Souls o l’actriu Anaïs Domènech. “Poliedres” es pot escoltar a la plataforma d’Ivoox.

Amb la reivindicació del paper de les dones al capdavant naix “Safareig”, de la mà de Irene, María Dolores i Estel. Amb molta il·lusió comencen estes tres “joves eixerides amb gust per la conversa”, que ja han llançat el seu primer episodi a Spotify.

L’últim podcast en valencià d’aquesta entrega és un projecte que va nàixer en format vídeo a Youtube i que ara també compta amb la seua versió podcast. “El Piset”, presentat per Ame Soler, de Tres Voltes Rebel, i Àrtur, cantant de la Fúmiga ens porta un format fresc, que simula un pis compartit per Ame i Àrtur, qui busquen gent que visca amb ells. D’esta manera realitzen entrevistes a convidats com Fran de Cabra Fotuda o Mireia del grup Pupil·les. Episodis setmanals de 40 minuts aproximadament en les que les risses estan assegurades. “El Piset” està disponible tant a Ivoox com a Spotify.

En esta recopilació, acabem recomanant-vos off de record un espai que, malgrat no ser en valencià, no podia passar desapercebut. “La Broma”, fet en castellà, està conduït per dues veus sense nom. “Un programa de humor, hecho por gente anónima que reflexiona sobre la vida siendo millenial”, és com el descriuen els seus creadors qui s’anomenen com “Las Majos”. Diuen que no volen fer públic qui són ja que, en cas que isca malament este nou projecte, s’estimen protegir la seua identitat per tal de trobar feina. “La Broma” es pot escoltar a Spotify.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €