Perquè la gent no va als concerts?

La resposta, difícil, si fóra fàcil les sales s’encarregarien de posar en practica el que fóra, o no? Està el problema en les sales? No val atribuir-ho a la crisi i no buscar més enllà, el rerefons. Tal com estan les coses hui dia, amb el tema de les descàrregues directes, i els discos cars, la solució per a molts, moltíssims grups, sobretot per a eixos xicotets, que no són coneguts, passa per currar-se bons directes per tractar de traure’s per aquesta via alguns diners. Per això lluiten i assagen hores i més hores per a poder aconseguir un directe que els faça destacar per damunt dels altres. Per això hi ha també concursos, alguns promoguts pels festivals, altres per ràdios i blogs, tot el que es faça és poc i vos dic açò perquè quasi tots els caps de setmana estic de concert i sé del que parle. Les sales no s’omplin encara que el concert siga gratis i això clama al cel! Què està fallant? Si no has de pagar entrada, què passa? Moltes sales han optat per cobrar consumició mínima, altres et cobren fins per eixir a fumar. Totes es queixen del mateix, és que la gent no consumeix. Figa, posa preus més assequibles, no pot ser que et cobren 4 euros per una cervesa, perquè et prendràs una, però segurament no et prendràs una segona.
Vivim temps de molta oferta, tal vegada massa, per la qual cosa la competència és brutal, caldrà aguditzar l’enginy, treballar més i millor a les xarxes socials, cada dia més nombroses, en una promoció ben feta, amb sentit, sembrant, com fa l’agricultor en l’horta, per a després arreplegar. No podem voler arreplegar des del primer dia i emportar-nos per davant a tot i a tots.
Hi ha moltes sales, cada vegada més, que estan cobrant lloguer a les bandes per tocar, i alguna que inclús es permet el luxe que encara que li pagues, si no tens tirada, ho tens mal! Això és un problema! Si no donem oportunitat als grups novells mai creixeran o almenys els costarà molt més, perquè no tenen oportunitats. I açò va també per nosaltres, la gent, si no descobrirem nous talents, si només anem als de sempre, les sales només ens programaran als de sempre, perquè és el que ven! Ens queixem de que els festivals d’estiu porten tots els anys als mateixos grups, clar, que portaran? El que ven. Entenc que és un problema de cultura musical, que s’ha d’estar més obert a escoltar noves propostes, coses diferents.
Em consta que hi ha sales a la Comunitat Valenciana que estan fent grans esforços per oferir-nos una programació variada i de qualitat i que no acaben de tindre la resposta de públic adequada. Haurem d’esforçar-nos cadascú un poc perquè l’oferta continue sent bona, si d’alguna cosa estic segur és de que tenim una pedrera de grups gran i preparada, només cal donar-los una oportunitat que demostren que són tan bons com el que més.
En esta vida hi ha poques coses tan agradables com la música en directe, compartir eixos moments amb amics, entre abraços, amb cerveses, unes rialles i a gaudir de l’espectacle. Anem a les sales a veure música en directe, hi ha un moltíssimes bandes molt bones esperant que les escoltes!
#SempreUnaAbraçada
dao

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €