Entrevista Xufa rock

Aquesta vesprada parlem amb Andreu, un dels responsables del Xufa Rock, un esdeveniment al voltant de la xufa que portarà teatre, cultura popular i música a peu de platja. Amb la “gran confirmació” de Senior i el Cor Brutal juntament amb La Gossa Sorda, Smoking Soul’s i la orquestra La Pato el fan un dels millors plans per a la nit de Sant Joan. Vos deixem amb l’entrevista!

Xufa Rock Sobta que enguany heu decidit finançar el Xufa Rock amb un projecte de micromecenatge a Verkami. Per què eixa decisió? Com ha anat?

Aquest any hem volgut donar un pas més a la consolidació del festival i la millor manera de fer-ho possible és amb la participació de tothom, ja que és un festival gratuït i en el que les ajudes que rebem, de moment, no donen per a poder realitzar un espectacle gran i és, per això, que decidírem optar per obrir la participació a tot el públic en general.
Però la resposta del públic que estem obtenint no és gens satisfactòria cap a l’èxit del micromecenatge, cap a aconseguir la quantitat marcada com a objectiu.
Haurem de prendre una decisió per a veure com el podem estructurar i repensar per a les properes edicions la gratuïtat del festival.

Enguany repetiu localització (platja de la Patacona) i dia (Nit de Sant Joan). Ha funcionat la fórmula?

L’any passat va ser el primer cop dels 4 anys que porta el festival en marxa que varen optar a desplaçar el festival a la platja de la Patacona, la Nit de Sant Joan, i portar la festa de l’Horta mediterrània a vora del propi Mediterrani, canviar a un format gratuït i celebrar la festa de la Dècada d’Orxata Sound System. Vista la bona acceptació que va tenir aquella nit i donat que la Nit de Sant Joan a la zona de València no es realitza cap mena de festa alternativa per a celebrar l’arribada de l’estiu i molt menys en valencià, hem decidit fer-la nostra i aquest any repetir.

La Gossa Sorda nou discVolem que ens expliqueu la relació del festival amb Alboraia i la xufa. Què és #HortaFriendly?

La relació amb Alboraia i la xufa ens ve als gens, ja que ens hem criat entre camps de xufes.

Penseu que la beguda estrella del festival és l’orxata, la beguda més internacional dels valencians. El públic al·lucina amb els combinats d’orxata o la cervesa de xufa.

Hem creat el concepte #HortaFriendly que identifica la idea, les ganes, les propostes de fer amigable tot allò que envolta la ciutat de València i els seus pobles, és a dir, l’Horta. Vivim d’esquenes a l’horta urbana més important del Mediterrani. #HortaFriendly és sumar tot allò que vinga a donar difusió de l’horta, de la seua riquesa ambiental i cultural, i per descomptat dels valors humans que representa.

El cartell d’enguany inclou Smoking Soul’s i La Gossa Sorda. Teniu fixació enguany pels grups de Pego? Fora bromes, perquè estes dos bandes?

Primer de tot hem de dir que sense la implicació de les bandes amb el Xufa Rock seria impossible fer un festival així, insistim, gratuït a la platja la Nit de Sant Joan.

L’elecció d’ambdues bandes és perquè Smoking Soul estan sent un dels nous projectes referents de la musica en valencià i pel que respecta a La Gossa Sorda la seua elecció és perquè després d’un any de silenci i meditació sonen campanades que estan preparant un gran disc i no podíem deixar passar aquesta gran oportunitat de poder presentar-lo a l’Horta, al Xufa Rock , i vora la mar de la Patacona

Completen el cartell l’orquestra La Pato i una gran confirmació encara pendent. A què es deu eixa aposta per una orquestra, tan poc comú als festivals i concerts de música alternativa? I la “gran confirmació”?

2013.02.05_SENIOR_COR_BRUTAL_PRESENTACIO_PREMSA_RACO_CORBELLAEl fet d’incorporar una orquestra, i més del tipus del que és la orquestra La Pato, és que hem d’enderrocar tabús en la musica en valencià i anar més enllà, incorporant distintes formacions que complisquen un caire festiu per a poder gaudir d’una nit màgica en un satisfactori entorn. Respecte a la confirmació, com vam anunciar el passat dimarts, serà la banda valenciana de rock: Senior i el Cor Brutal. A nosaltres ens fa especial il·lusió aquest grup de la ciutat de València per la seua notable qualitat musical.

A més, el Xufa Rock es completa amb altres activitats a banda dels concerts. Expliqueu-nos per què i en què consisteixen.

Tant com vos hem dit el que és #HortaFriendly el Xufa Rock no és sols un festival de música per a la Nit de Sant Joan. A més del concerts fem activitats relacionades amb la cultura i l’Horta.
Per exemple, el passat 23 d’abril, Dia del Llibre, presentàrem a Alboraia Totes les cançons parlem de tu de Xavi Sarrià. El proper 20 de juny presentarem a Alboraia el documental del Botifarra.

La Nit de Sant Joan a la platja és una festa sense edat, és la festa de l’arribada de l’estiu. Posant en valor les xufes, l’orxata i l’horta, al Xufa Rock intentem sumar al major ventall de persones, des del Xufa Kids, concert per a xiquetes i xiquets fins al rock més punk de La Gossa Sorda com als boleros, per a les persones més majors que ens pot arribar a oferir l’orquestra La Pato.
Un ventall d’activitats en què poder-se trobar a vora mar, amb un bon got d’orxata, la nit més màgica de l’any, sense cap mena de tabú d’edats i gustos.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €