El VAM! i Escola Valenciana organitzen un cicle de música a Barcelona

Cicle VAM Barcelona

Amb el nom de Cicle VAM! Barcelona, el cicle permetrà l’actuació de 7 artistes (quatre valencians i tres catalans) en el Saló Mediterrani de Casa València de Barcelona. Aquestes actuacions formen part de la tasca dinamitzadora que aquestos organismes duen a terme per a donar a conèixer el treball d’artistes valencians fora del País Valencià. A continuació vos desgranem la informació per a que pugues acudir en cas de que estigues per allí.

21 de novembre: GENER + XAVIER BARÓ

L’òpera prima de Gener, El Temps del Llop (Mésdemil 2014), suposa un bufit d’aire renovador en l’actual panorama musical en català. Acostant a la sensibilitat mediterrània influències tan diverses com Jeff Buckley, Grizzly Bear o Elliott Smith, Gener es presenta com una proposta d’autor en clau valenciana, personal i moderna. En aquesta ocasió, Carles Chiner donarà forma al seu directe en format elèctroacústic, acompanyat del baixista Pasqual Rodrigo (ex Homefòssil)  i el bateria Enric Alepuz (ex Castlevanians, Tortel).

Xavier Baró (Almacelles, 1954) estrenarà el seu esperat nou disc ‘Allau d’Estrelles Solitàries’, un EP monogràfic de sis cançons que ja es perfila com un dels més singulars de la seva trajectòria. Folk d’autor de rúbrica contundent i so inconfusible.

28 de novembre: NOVEMBRE ELÈCTRIC + MERITXELL GENÉ

Novembre Elèctric és el projecte musical de Yeray Calvo (veu, guitarra, teclats),
acompanyat als directes per Rodrigo Domínguez (baix) i Sergio León (bateria). Intacte (Mésdemil, 2014) és el seu primer disc, un treball d’alta densitat emotiva que es composa d’11 cançons que han sigut concebudes com a instantànies fotogràfiques dels sentiments. Intacte ha guanyat el Premi Ovidi Montllor 2014 al millor disc de pop.

Amb sis anys de trajectòria musical i després d’editar Inesperadament (Autoeditat, 2008) i Sota els llençols (Autoeditat, 2010) Meritxell Gené ens presenta el seu últim treball discogràfic, anomenat Així t’escau la melangia (Khlämor records, 2013) un disc d’homenatge al poeta lleidatà Màrius Torres.

12 de desembre: NÉSTOR MONT + DÍDAC ROCHER

Néstor Mont torna amb Tres (Mésdemil 2014), el seu tercer treball com a cantautor. Es tracta d’un disc que aposta per la sinceritat sonora, gravat en directe en formació de trio, amb Josep Pérez a la bateria i cors, i Pere Ródenas al baix i cors. Una aposta per la senzillesa i la contundència i que reflexiona sobre la condició humana.

Per la seua part, Dídac Rocher vindrà acompanyat del guitarrista Jordi Solans per a presentar algunes de les cançons que formen part dels tres discos que té publicats fins ara: El nus (Temps Record 2009), Porpra (Gat Records 2012) i El Minotaure i Teseu (Gat Records 2013), aquest darrer basat en l’obra de Salvador Espriu, i que ha servit per construir el cos musical i poètic de l’espectacle “El meu poble i jo” dirigit per Lluís Danés i que fou estrenat al Teatre Nacional de Catalunya al desembre del 2013.

19 desembre: XAVI CASTILLO

El cicle serà clausurat per l’alcoià Xavi Castillo que presentarà el seu espectacle Veriueu-ho!, versió teatralitzada de la sèrie de televisió homònima, en què realitza un repàs satíric i bufonesc per l’actualitat social, política i cultural. En els monòlegs de Xavi Castillo, l’humor sorgeix de la mateixa realitat que ens arriba a través de les notícies aparegudes en premsa o televisió. Dins de la galeria de personatges interpretats, hi trobem entre altres al rei i el seu elefant, a Wert i la seua LOMCE, a una fallera anticatalanista, al bisbe homòfob Juan Antonio Reig Pla, o els caquis de Cotino.

Les entrades es posaran a la venda el mateix dia de les actuacions en la taquilla. Tots els concerts començaran a les 21.30h.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €