La mescla: la caixa

Toni de l'Hostal, bateria a Mi#

La caixa és el següent so que caldria abordar en una producció, i sovint és correcte anar treballant en ell a la vegada que el baix i el bombo. Per a la música rock i electrònica derivada d’aquesta, en general la caixa es barrejarà una mica més que les altres formes de música utilitzant un ritme de 4 per 4 amb el bombo.

Si anem a emprar mostres reals de caixa, de vegades hi ha molt poc que fer per mesclar la caixa en la nostra mescla. L’excés de processament de la caixa sovint només ens porta lluny del caràcter pel qual vam triar la mostra en un primer moment.

Hi ha ocasions, no obstant, en que alguna mica d’EQ ens pot resoldre alguns problemes o millorar les coses però. Una caixa avorrida i sense pegada, sovint pot ser arreglada si donem un poc d’impuls sobre els 2kHz , tot i que cal tindre cura, ja que és la freqüència principal de la seu caràcter. Impulsar al voltant de 8 kHz i superiors pot afegir una mica més “aire” i obrir el so. Si la caixa sona plana, com una que està colpejant un diari humit (és a dir, sense impacte), llavors un lleuger impuls al voltant de 400 Hz sovint pot resoldre això.

En quant al fet de mesclar la caixa com a estèreo total o mono, de vegades pot ser útil posar en mono depenent de la resta d’elements del track i com es complementen entre ells per tant de produir un bon equilibri en tot l’espectre estèreo.

Finalment seguim comprovant mentre realitzem la mescla de la caixa, que el volum global de la mescla de la cançó no vaja superant el -6db.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €