Rainwood es troben amb ‘Not Where We Thought it Was’

M. SANCHO i  M.L. | Després de tres anys d’experimentació i molta feina, Rainwood tenen ja la maquinària engrasada per començar a caminar de debò. Per això trauen a la llum el seu primer EP Not Where We Thought It Was, en el qual ens conviden a viatjar a través de melodies càlides, ritmes somiadors i vocals envolvents. Aquest nou treball ha estat masteritzat als Estats Units per Joe Lambert (Deeerhunter, Animal Collective o Panda Bear) i produït per Al Pagoda (Tórtel, Col·leccionistes), excepte l’últim tall, ‘Not Where You Thought It Was’, que ha estat gravat i produït per la pròpia banda, buscant un so cru proper al directe. «Un dia va aparèixer Vilz (vocalista i guitarra) pel local d’assaig amb un sinte que acabava de fabricar el mateix, el va endollar a un amplificador i d’un ritme que va sortir de ell vam començar a improvisar primer creant loops per generar atmosferes i més tard afegint melodies de guitarra. Ens va agradar tant que el que podeu escoltar és gairebé idèntic a la improvisació d’aquell dia». Estan molt satisfets del tàndem productor i masteritzador. «De la producció i la barreja de l’EP s’ha encarregat Al Pagoda i estem contentíssims amb ell. Resulta que ja havia treballat alguna vegada amb Joe i donades les nostres influències i so quan ens ho va recomanar no dubtem en cap moment».

rainwood

La suma de capes continua sent un dels recursos més utilitzats per la banda, que concreten el seu so amb veus més reconeixibles i la introducció de ritmes més marcats. Es nota que Rainwood han obert la seua mirada sense perdre de vista la música underground i shoegaze de la dècada dels 90 i amb el rock alternatiu més experimental. Els paisatges onírics que recreen s’han tornat més nítids sense perdre la humitat sonora que els caracteritza. Rainwood tenen també certa actitud Do it Yourself. Un exemple és l’apartat gràfic, que elabora Alonso (baixista). La portada de l’EP que ara presenten és obra d’aquest a partir d’una fotografia d’Adrián Camáñez, guitarra.

La banda, procendent de València està formada per Vilz Tord (guitarra i veus), Adrián Camáñez (guitarres i efectes) i José Alonso (baix) i confia en enregistrar prompte un llarga durada que mostre tot el que Rainwood són capaços de fer. «Aquest és un EP curt, però les circumstàncies ens van fer optar per aquesta fórmula». El trio estarà presentant el nou material al festival Interestel·lar de Sevilla el proper dissabte 22 d’octubre i en el concert de presentació de Not Where We Thought It Was a la sala el Loco Club de València el divendres 9 de desembre.

rainwood-2

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €