Rototom Sunsplash 2017 agafa forma

El Main Stage del Rototom Sunsplash 2017 celebra el retrobament de The Wailers. El projecte ‘The Wailers Reunited’ aterrarà en el Rototom 2017. Quasi 40 anys després de la cerimònia de lliurament de la medalla atorgada a Bob Marley per l’ONU en nom d’Àfrica, els músics originals de la seua banda s’uneixen en aquesta edició del festival que porta per lema ‘Celebrating Africa’.

El Rototom suma noms com Ky-Mani Marley i Gentleman, Chronixx, Steel Pulse o Youssou Ndour

Els membres originals de The Wailers com Aston ‘Familyman’ Barrett (baix), Tyrone Downie (teclats), Junior Marvin i Donald Kinsey (guitarres) es reuneixen per a interpretar aquella música que literalment va canviar el món inspirant la independència africana. A ells s’unirà Aston Barrett Junior en la bateria, fill de ‘Familyman’ i nebot del bateria original, el ja difunt Carlton ‘Carly’ Barrett. D’altra banda, representant a la nova generació, també es podrà veure en els cors a Shema McGregor, filla de la component de The I Threes, Judy Mowatt i del col·lega de Bob en 12 Tribes, Freddie McGregor.

Com a enginyer de mescla estarà Dennis Thompson, qui anara responsable del so de The Wailers en sales i estudis al llarg dels anys 70. I per si açò fóra poc, també pujarà al Main Stage Noel Davey com a segon teclista, co-creador del rhythm Sleng Teng, que va popularitzar el dancehall digital després dels primers experiments digitals amb la bateria de The Wailers en cançons com Rainbow Country o No Woman No Cry.

Continuant amb la temàtica Marley, el fill de Bob, Ky-Mani, estarà en el Main Stage al costat de la superestrella alemanya Gentleman. També entre les confirmacions d’enguany s’inclou la intrèpida banda britànica de reggae Steel Pulse, el popular cantant senegalés Youssou Ndour i el representant del moviment roots reggae jamaicà actual, Chronixx.

A ells se’ls uniran el veterà col·lectiu de reggae acústic Inna De Yard, el devot missatger rasta Luciano i Seun Kuti, fill de l’innovador del afrobeat, Fela. El pioner del fenomen deejay U Roy i el seu primer estel profundament rasta, Big Youth, actuaran al costat del geni del dub britànic Mad Professor.

El públic pot anar preparant-se a més per a ser testimoni de les profundes reflexions acompanyades pels sons del potent baix de l’originari grup Twinkle Brothers i delectar-se amb el suau cant procedent de dues veus d’or com són les de Don Carlos i Christopher Martin.

Els internacionalment coneguts exganadores del reggae contest italià del Rototom, Mellow Mood, tornen al festival per al seu 24ª edició. També en el programa del Main Stage d’enguany se succeiran actuacions com la dels intransigents veterans de Bristol Black Roots o la de la banda de reggae californiana Stick Figure, i es podrà gaudir dels embriagadores sons dub dels londinencs African Head Charge.

I representant a les veus femenines, el festival comptarà amb la presència de la xiqueta prodigi jamaicana, qui més tard es convertira en llicenciada universitària, així com creadora de grans èxits dancehall, Nadine Sutherland. A més també brindarà l’oportunitat de gaudir de la veu de la cantant nascuda a Kenya i resident a Alemanya Treesha com la de Nukulee Dube, filla de la llegenda sud-africana del reggae Lucky Dube.

Fotos: Anmorsigol i Martin Cox

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €