Tardor busca finançament per al seu tercer disc Patraix

Tardor Patraix

Tres anys després del llançament de Una ciutat invisible, Tardor torna a l’estudi de gravació. A la fi de l’estiu es desvetlarà el resultat en un LP d’onze cançons que il·lustraran el nou rumb de la banda tant a nivell sonor com narratiu. El disc portarà el títol de Patraix. Patraix és un barri emblemàtic de la ciutat de València. És un lloc que malgrat la seua ubicació cèntrica conserva el ritme de vida pausat i agradable, on el temps avança a una altra velocitat, on la gent sembla tindre un vincle fort amb els seus carrers. Per al grup, Patraix significa tornar a casa i redescobrir la ciutat pròpia, trobar els significats més profunds en les coses més properes. És, per tant, un homenatge a València, saber que estàs on vols estar, construir una llar.

El nou treball confirma l’evolució que la banda va iniciar entre el primer i el segon disc. “Hem begut de referents més clàssics, sense complexos. Els ritmes ara són més reposats i les guitarres han cedit protagonisme als teclats i altres elements instrumentals. No obstant, l’essència de les cançons continua sent la mateixa: les melodies són la base de tot”, aprofundeixen des del grup.

El disc serà també la representació d’un gir cap a la maduresa dels membres de Tardor, no només com a músics: “Sempre escrivim sobre allò que vivim i la nostra vida a dia de hui és molt diferent a com era quan vam compondre Una ciutat invisible. Les lletres són un reflex de tot això. Ara ja no ens fem tantes preguntes: tenim les nostres respostes. No són ni millors ni pitjors que les de cap altre, però són les nostres. L’assertivitat és un terme clau en el nou discurs del grup”.

Noves incorporacions a Tardor

Per assolir el repte d’un disc tan especial, la banda s’ha envoltat d’un equip de professionals de luxe. La producció correrà a càrrec de Ricky Falkner, un dels productors més prestigiosos de l’Estat, que ha treballat amb grups com Love of lesbian, Lori Meyers, Miss Caffeina, Iván Ferreiro, Zahara o Modelo de Respuesta Polar, entre d’altres.

A més, els membres de Tardor també han pres una decisió trascendental dins de l’estructura de la banda. “Durant el procés de composició, ens vam adonar que l’evolució que estàvem experimentant a nivell musical requeria de més elements. Teníem clar que si incorporàvem un músic volíem que fóra algú que aportara el seu talent però que alhora estiguera integrat en la dinàmica de confiança i amistat del grup”, comenten des de la banda. Així doncs, a la formació clàssica constituïda per Alexandre Martínez (veu i guitarra), Cesc Domènech (bateria), David García (guitarra) i Tono Hurtado (baix), es va incorporar un nou membre: Yeray Calvo. Es tracta del líder i compositor d’altre conjunt valencià, Novembre Elèctric, i des d’ara els seus teclats, les seues guitarres i els seus cors formen part de Tardor.

Primavera d’hivern, el segell discogràfic de Tardor

I un pas més, definitiu des del punt de vista professional: Patraix serà el primer disc editat pel segell Primavera d’Hivern, la discogràfica creada pels membres del grup. Amb esta nova aventura discogràfica Tardor assumirà la gestió del seu propi àlbum. Este esdevé, per tant, el projecte més ambiciós de la banda. Per això inicien hui una campanya de micromecenatge, on el públic podrà ser partícep de l’aventura a través de la plataforma Verkami. Els mecenes rebran recompenses tan especials com ara una còpia numerada de Patraix en vinil o una presentació exclusiva en concert acústic en un lloc cèntric i secret (per ara) de la ciutat de València.

Presentació del nou disc de Tardor al Palau de la Música

La formació ha estat cuinant a foc lent el disc en el local d’assaig i ja estan immersos als estudis Little Canyon de Burjassot. Un procés que culminarà en el llançament del LP el 20 de setembre. La primera fita en directe de la nova vida de Tardor serà el 28 del mateix setembre, quan el disc es presentarà al Palau de la Música de València, en un concert per al qual ja estan disponibles les entrades a la web de l’auditori. I després, amb Patraix a la motxilla, Tardor tornarà a la carretera.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
25%
14
DIES
112,00 €
aconseguit de 450,00 €