Nou videoclip de Tomàs de los Santos: nostàlgia d’infantesa a l’Horta de València

Tomàs de los Santos publica nou videoclip 'Camí de Farinós'

La revista Tresdeu estrena en exclusiva el nou videoclip del cantautor Tomàs de los Santos, de la cançó Camí de Farinós. Es tracta del tema que obri el seu segon àlbum titulat Segona mà (Mésdemil, 2016). El vídeo ha estat gravat al Camí de Farinós, un vial que uneix València amb la platja d’Alboraia. L’artista ha volgut retre homenatge a aquest caminal que de xicotet recorria amb el seu pare. Un camí d’infantesa, ple de vida, en una horta de València molt diferent de la que coneixem actualment. La cançó —en la qual col·labora Maria Amparo Hurtado— ha sigut enregistrada als estudis BeatGarden de Barcelona, sota la producció de Pau Romero. El vídeo ha sigut gravat pel periodista i realitzador Sergi Pitarch.

Una història personal

La nova cançó de Tomàs de los Santos ve carregada de nostàlgia. Camí de Farinós conta la història personal de l’artista i el seu pare quan, a l’estiu, passejaven des de Benimaclet fins a la mar per aquest caminal. L’autor destaca que aquest videoclip “evoca el camí de la infantesa, ple de vida, d’alqueries amb gent, de ramats, de rats penats i teuladins”. Fa una mirada al passat per comparar-lo amb la situació actual, d’absència paterna i d’aquell camí. “Ara està pràcticament destruït pel pas del temps i per la pressió immobiliària i la construcció d’amples carreteres”.

Col·laboració amb sorpresa

Per a la gravació de la cançó i del videoclip, Tomàs de los Santos ha comptat amb la col·laboració de Maria Amparo Hurtado. Però el que no sabia el cantautor és que la cantant alboraiera va nàixer en una alqueria del mateix Camí de Farinós. “Li vaig contar la idea i m’ho va amollar. Em vaig quedar de pedra, perquè era un camí que feia molt amb mon pare i la meua germana. De fet, quan em va dir quina era sa casa, sabia perfectament quina era”. Amb aquestes paraules de Tomàs de los Santos es demostra que aquest tema ha estat creat amb les emocions a flor de pell.

‘Segona mà’. Segon disc de Tomàs de los Santos

Aquest videoclip forma part del segon treball d’estudi del músic i autor Tomàs de los Santos. Publicat a finals de 2016, Segona mà és un recull de músiques i lletres fetes per convocar, alhora, emocions i consciències, teixides amb la llana d’una mirada crítica a la quotidianitat i amb una actitud compromesa cap a les persones i la terra. L’exponent perfecte, Camí de Farinós.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €