‘Turisme’: nou curta durada de Geografies

Turisme és el nou curta durada de Geografies

A la Tresdedeu destaquem la cançó “Barcelona”, del nou EP Geografies, com a número 8 de la llista de desembre. Per eixe motiu, a continuació de l’enllaç al tema, recuperem la ressenya que va publicar Daniel Monfort a la nostra secció de la revista Urban:

Ressenya de ‘Turisme’

Ressenyar discos és a voltes torejar la síndrome de la pàgina en blanc, saltar d’estils de setmana en setmana, també escoltar ritmes que no tenen perquè vindre de gust. A voltes arriben mitges sorpreses o senceres. Mitja sorpresa en este cas perquè veníem avisats, el primer curta durada de Geografies, Creus endins, ja prometia. Però Turisme que acaben de publicar captiva de l’inici, és immediat, directe, alegre i amb humor.

Referències de Geografies

Sona com a La Habitación Roja menys escandinava. Ramon Marrades, membre de Geografies compagina açò del rock amb ser director del consorci València 2007 que gestiona la marina, a més de ser investigador sobre ciutats i economia. Una veu autoritzada quan es parla d’economia, d’urbanisme i de geografia de les ciutats. Geografies fan a Turisme un tractat de quatre capítols sobre esta indústria tant particular que nodrix el nostre PIB. Haurien pogut fer com la resta de grups i comptar-nos històries d’amor inventades per carrers inexistents de ciutats imaginàries. Però no, publiquen quatre articles científics en una special issue firmats Marrades et al.

Bollit

A la portada hi ha una figuera palera amb vares de selfies i mòbils, preludi del que seguix, les incoherències i ridiculeses vàries del turisme, sense perdre de vista que tots som turistes un dia o un altre. Hi ha una cançó, preciosa, que es diu “Bollit”, un cant a la geografia en minúscula i al visitar els llocs amb temps. Sí, el bollit, el verdader plat íntim nacional valencià, perquè al cap de l’any mengem més dies bollit que paelles, i sense emojis (va Eugeni!). Els turistes que descobrixen este excels plat que realça com cap altre el gust de l’oli d’oliva o bé s’han desinstal·lat Tripadvisor, a fer la mà allò cuqui, o l’estada s’ha allargat més del compte i ja estan sopant a casa dels consogres.

Creuers

I Geografies bategen una cançó “Bollit” per dir “el meu barri és fantàstic però no és per visitar, si et quedares molts més dies, l’has de viure com si fores un local”. “Creuers” explica l’antítesi total al viatjar prenent el temps de copsar la realitat des llocs, avui ací i demà més enllà, beure vi a Eivissa, fartar a Palerm i no poder baixar a Venècia. I entremig de quatre cançons al voltant del model turístic i el que implícitament açò diu de nosaltres, el disc passa volant, com un pont que es fa massa curt.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €