“Las que faltaban”, una reflexió col·lectiva feminista

Las que faltabanLa banda Mafalda ha estrenat recentment el documental Las que faltaban. Un treball filmat de manera amateur pels membres de la banda, durant un any de gira per tot l’estat. El documental recull testimonis d’algunes artistes i treballadores del sector musical. El documental es pot veure íntegrament des de Youtube i en menys d’un dia a les xarxes ja compta amb més de 8.000 reproduccions. A més, ocupa el lloc #45 a vídeos del moment de la plataforma.

Des de Tresdeu vos recomanem aquesta reflexió col·lectiva a través dels ulls de les dones de la nostra escena musical. Una aglomeració de vivències i experiències que garanteixen passar una estona enriquidora i reveladora. Mafalda pretén amb aquest documental donar una visió des d’un nou prisma i fer-ho visible.

Mafalda i la seua vessant social

Encara que l’estrena a les xarxes va ser ahir 11 de febrer, la presentació serà el pròxim 14. El dimecres al pub Clandestí de Benimaclet tindrà lloc la presentació a les 19:00 hores. La banda ha comunicat que, a banda de projectar el documental, provaran de fer un directe amb Facebook a les 20:00 hores. Una iniciativa pensada perquè tant les que puguen assistir com les que no, puguen fer les preguntes que vulguen.

Mafalda sempre s’ha bolcat i compromès a lluitar contra la desigualtat, no sols amb lletres, sinó també amb accions. De fet, van suspendre un concert a Catalunya per solidaritzar-se amb tots els fets que van ocórrer durant els mesos d’octubre i novembre. És costum veure als seus membres involucrar-se en tot tipus de campanyes de sensibilització i visibilització de problemes com aquest que ens conten al vídeo.


Estrictament parlant de música, Mafalda estrenarà disc la propera tardor. Però abans tenen un fum de directes encara per finalitzar la gira La última vez que te escucho. La gira serà aprofitada per presentar el documental i comptarà amb moltes col·laboracions sobre l’escenari.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €