Música

Els Jóvens ens expliquen com són “Les xiquetes de hui en dia”

Redacció | 13 març 2018

Un grup de folk valencià està forjant-se des de l’estiu de l’any passat. Els Jóvens volen reformular i actualitzar la música tradicional valenciana. Segons conten ells mateix, fan l’exercici d’incorporar la música i cultura popular valenciana a la seua visió de veure el món. Per a Tresdeu han escollit estrenar en exclusiva “Les xiquetes de hui en dia”. No ho penseu més i premeu el play.

“Les xiquetes de hui en dia” és tracta d’una jota dedicada al públic jove. De fet tal vegada és més una anti-jota de quintos. Una crítica desenfadada a la cosificació de la dona al món de la cançó i l’imaginari popular. Els Jóvens, amb molta prudència, donen veu a les xiques que no volen que vaja ningú a rondar-les.

El nou projecte

Els Jóvens naix de la idea i la composició de René Macone i Pep Mirambell. A d’ells es van anar afegint Blai Antoni Vañó, Raül Calatayud, Tóbal Rentero, Cristian Pérez i Pablo Rosell. Els Jóvens trien quins recuross del pop i del folklore que més els aprofiten per contar allò que volen contar. Pretenen arribar al lloc on pensen que hauria d’arribar la música tradicional, si aquesta encara estiguera d’actualitat.

Els Jóvens

Els 7 integrants d’Els Jóvens

El nou disc d’Els Jóvens comptarà amb 5 avançaments acompanyats de les seues corresponents portades, dissenyades per cinc il·lustradores i il·lustradors diferents: el propi René Macone (membre del grup), Lírios Bou, Pau Valls i Conxita Herrero. Mireia Pérez és l’autora de la portada de “Les xiquetes de hui en dia”. Sense dubte una genial i original iniciativa que conjuga els arts de la música i la il·lustració.

Els Jovéns

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. 'Els Jóvens' ens canten les històries d'ara a la manera dels vells – Tresdeu.com - 13 juliol 2018

    […] mor eixa mateixa nit. On abans eren les xiques del carrer de Dalt, complicades per a la seducció, ara és una influencer de moda que es posa flors al […]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.