Internet Freedom Festival, la lluita contra la censura i la vigilància

La propera setmana del 5 al 9 de març, el centre Las Naves de València acull l’Internet Freedom Festival. No es tracta d’una conferència, lIFF és una reunió única de la comunitat per a la llibertat a Internet. L’IFF fomenta una interacció significativa entre diferents grups i regions. Els participants tindran l’oportunitat de col·laborar de forma productiva amb gent de tot el món, en una oportunitat única de treballar junts cara a cara.

130 països, més de 1.700 inscripcions, més de 650 sessions iniciades, 53% dones+GNC

Ja que es tracta d’una de les trobades més importants de l’espai Internet Freedom, també és fonamental la inclusió i la diversitat. El programa IFF és 100% creat pels participants. És una trobada realitzada per la comunitat i per a la comunitat. Sempre es troba en mode beta, i sempre ho estarà. Cada festival en si és una evolució de l’anterior. L’objectiu principal de l’IFF és assegurar-se de que els participants disposen de l’espai i les eines per construir una experiència pròpia.

Els temes de l’Internet Freedom Festival 2018

L’IFF s’organitza al voltant de set temes, centrats en les necessitats identificades per les diferents comunitats del món. Les línies de front; fer millor tecnologia; formació i millors pràctiques; llibertat d’Internet; xarxes i organitzacions més saludables; advocacia, política i investigació; i periodisme, comunicació i mitjans de comunicació.

Per fer-vos una idea cada dia de la setmana que ve, matí i vesprada hi hauran xarrades, conferències i activitats molts interessants. Per exemple, el dilluns hi haurà un diàleg entre els proveïdors de serveis i els usuaris per expulsar l’hàbit de Google. El dimarts es parlarà sobre l’accés a la informació a diferents països en conflicte. I també l’auge de la tecnologia feminista a Amèrica Llatina. Una interessant reflexió que hi haurà dimecres serà la de quan els estats són els atacants. Quan l’assetjament online està patrocinat pel estats. També s’abordarà el tema de l’autodefensa contra el reconeixement facial. A més, es parlarà de com Firefox i Tor treballen conjuntament per millorar la privadesa del web. La seguretat i la privadesa digital serà la protagonista del dijous, amb moltes xarrades involucrades en aquests temes. El divendres es tractarà el tema dels drons de vigilància i la seua amenaça sobre la privadesa. També es parlarà de la intel·ligència artificial, de la violència de gènere en línia i la desinformació entre d’altres coses.

Advertim que la majoria d’aquestes xarrades són en anglès, ja que el caràcter de l’esdeveniment és internacional. Si vos interessa alguna d’aquestes o de les moltes xarrades, registreu-vos per comprovar si encara queden places.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €