Discos

Els Ullals ens presenten quatre cançons ‘Riberenques’

Daniel Monfort | 5 abril 2018

Els Ullals és un quartet de folk rock que acaben de publicar un primer curta durada amb quatre cançons i que porta per nom Riberenques. Qui són Els Ullals? Dos de Sueca, dos de L’Alcúdia i darrere hi ha el manifasser i polifacètic Toni de l’Hostal. Ací, el retrobem amb una banda rock, ell que li ha pegat a tot en esta vida. Quatre cançons rock, sense floritures, quatre títols que parlen de la Ribera, demostrant una volta més que la nostra música ha de llegir-se i escoltar-se amb el Cavanilles a una mà i un Google maps a una altra.

Cançó per cançó

“Ponts” és un recorregut per ponts i pontets de la Ribera, i amb els ponts per excusa es fa tot un recorregut pel paisatge, les belleses i també els esquelets de ferro. No tot ha de ser idíl·lic. “Tous de blanc” és una cançó de catàstrofe natural, que relata d’una manera molt senzilla però punyent la pantanada de Tous al 1982, un poc com quan Violeta Parra cantava allò de “Puerto Montt está temblando” i senties que a Parra li havia tremolat la casa i el cor. Un recordatori com eixes manisetes que hi ha pels pobles afectats de fins on arribà l’aigua però en cançó.

“Cullera en flames” fa referència a un altre esdeveniment, aquell incendi tant patètic. La muntanya de Cullera cremant-se per un castell de focs llençat en un dia de ponent, com Roma baix Neró. No calen grans mites ni grans llegendes urbanes per fer bones cançons. Només fan falta tres dies seguits plovent i els ullals es posen a brollar.

, , ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.