El Parkinson no és cap obstacle per a La Desbanda

El passat 11 d’abril, dia del Parkinson, va ser estrenat el documental La Desbanda. Aquesta sèrie documental versa sobre un grup de persones afectades de Parkinson que decideixen crear una banda de rock. En format de websèrie, aniran publicant-se els capítols al Facebook de Barret Films. La FNAC de València va ser escollida per projectar el primer capítol i després va tindre lloc l’actuació en directe de La Desbanda. Ací podeu veure el primer capítol íntegre.

El projecte

Encara que la sèrie s’estrena ara, el projecte va sorgir ja fa uns anys. Com podeu veure al primer capítol, tot naix de la inquietud del músic pamplonés Oliver Sanz de Galdeano. “Oli”, establert a València. Motivat per un altre projecte anomenat Motxila 21, va voler ajudar a un grup de persones de la ciutat afectats per la malaltia de Parkinson. Aquest capítol descriu l’inici de la banda, les primeres preses de contacte d’Oli amb els integrants i el viatge a Pamplona.

La banda viatja a Pamplona a enregistrar a l’estudi d’Iker Piedrafita de Dikers i compten amb les col·laboracions de Kutxi Romero (Marea) i Pedro Fernández (La Fuga). Malauradament Oli va faltar el passat setembre de 2015 d’un infart amb aquest projecte entre mans. Però tal i com Oli haguera volgut,  La Desbanda no es va desfer. Al vídeo podeu veure’ls a un concert celebrat a Iàtova (Foia de Bunyol) el passat desembre de 2016.

No es tracta de l’única experiència de Barret Films amb el Parkison. Fa un any van realitzar el documental Que tiemble el camino. Una obra audiovisual que narra la vivència d’un grup de pelegrins afectats de Parkinson. Aquests recorren els 108 quilòmetres des d’Ourense fins a Santiago de Compostel·la.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €