Aspencat, Smoking Souls i tot l’art de la Marina a «València Califòrnia»

Ja van 9 entregues de València Califòrnia i la furgo de Sénia i Nelo sembla que sempre té coses per descobrir. Viatgen en aquesta ocasió a la Marina Alta, el rovellet de l’ou de la música valenciana. D’on han eixit grans i mítiques bandes i artistes i músics. Una comarca amb harmonia i aroma mediterrani que inspira la creativitat dels seus habitants. Fins al punt que el propi Nelo es contagia i s’anima a composar el seu propi tema, el qual dona títol al capítol: “No more figatell”. Si vols reviure el hit de Nelo i les entrevistes a grups representatius de la comarca visita l’enllaç a la web d’À Punt.

Amb les paraules que dedicava Ovidi Montllor a la Marina Alta arranca el programa. Sénia i Nelo posen rumb a Benissa per endinsar-nos en els sons més moderns i tradicionals de la comarca. Amb el DJ i músic Santi Bertomeu i el seus amics Ivan Ivars i Josep Rovira, parlen del seu espectacle i de música tradicional i actual.

No more figatell

Buscant la mar en direcció Teulada-Moraira se citen amb la il·lustradora Alba López i l’instagrammer culinari Miquel Gilabert, també conegut com Suculent Gilabert. De fons la versió jazzística de “Camals mullats” de la mà de JazzMatiks. És ací on comença l’idil·li de Nelo amb el figatell per a desconsol de Sénia.

De camí a Ondara queden amb dos membres d’Aspencat, Kiko i Pasqu. Amb ells parlen de l’acomiadament del grup i de la cultura musical que es respira a la Marina Alta. És el moment d’indicar-los el camí fins la porta d’Atomic Studio. El mític estudi on els grups de la Marina (i més enllà) graven els discos. Ens trobem allí el productor Mark Dasousa i Carles d’Smoking Souls. Conversa interessant sobre la influència de l’estudi en la música de la comarca. I arriba el moment més esperat! Dasousa i Sénia s’armen de paciència per fer realitat el somni de Nelo. El hit “No more figatell”, pròximament a totes les plataformes.

Els aromes del Montgó guien a la parella a Pedreguer per parlar amb el col·lectiu autogestionat Toca-la Sam. Parlen dels festivals i concerts que organitzen metre sona en directe Thüla Duus, grup format per membres del col·lectiu. Acte seguit, seguim travessant la Marina amb Sénia i Nelo i topem amb una antiga discoteca. El cau de Mox Nox on són entrevistats i actuen en directe. I això semblava que era tot però no! Encara queda més “No more figatell”.

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €